Riccardo Tisci director de creație Burberry

Riccardo Tisci este nou director de creație al brandului Burberry

Casa de modă britanică Burberry și-a ales noul director de creație: este vorba de nimeni altul decât italianul Riccardo Tisci. 

La începutul lunii noiembrie 2017 casa de modă britanică Burberry a anunțat că încheie colaborarea de 17 ani cu designerul Christopher Bailey. După plecarea lui Bailey, postul lui a fost ocupat de Marco Gobbetti, care a ocupat, până în prezent, poziția de chief executive la Burberry. Gobbetti, care în trecut a fost CEO al casei Givenchy, a fost cel care l-a adus pe Riccardo Tisci la Burberry. Designerul de origine italiană a încheiat de curând colaborarea cu casa de modă franțuzează Givenchy, unde a lucrat ca director de creație timp de 12 ani.

Ultima colecție semnată de Christopher Bailey pentru Burberry a fost prezentată luna trecută. Succesorul său va începe lucrul în această lună, iar prima lui colecție pentru casa de modă britanică va fi prezentată în septembrie.

În comunicatul de presă care anunță vestea, Ricardo Tisci a spus că este „onorat și încântat să mă alătur casei Burberry ca director de creație și să lucrez din nou cu Marco Gobbetti. Am un respect enorm pentru tradiția britanică a brandului Burberry și pentru succesul la nivel mondial pe care îl are și sunt entuziasmat de potențialul acestei mărci excepționale.“

 

Foto: Instagram

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro