Noua colecție Valentino Couture: un adevărat spectacol

Săptămâna Modei Haute Couture de la Paris s-a încheiat iar noi ne-am ales desigur favoriții:  prezentarea colecției de primăvară-vară 2016 a casei Valentino ne-a tăiat pur și simplu răsuflarea așa că îți prezentăm câteva dintre piesele de rezistență ale colecției. 

La fiecare prezentare a colecției de Haute Couture, casa de modă Valentino întrece toate așteptările criticilor, jurnaliștilor și celorlalți prezenți la lansare. Așa s-a întâmplat și seara trecută, când Maria Grazia Chiuri și Pierpaolo Piccioli, directorii de creație ai brandului, au prezentat o colecție excepțională formată din 66 de piese.

Pentru această colecție, Chiuri și Piccioli s-au inspirat din Antichitate și din arhivele designerului Mariano Fortuny. Rezultatul? Rochii divine, unele plisate, lucrate manual până în cel mai mic detaliu, altele realizate din petice de tapiserie sau din catifea.

Piesa care a necesitat cel mai mult timp pentru a fi realizată a fost o rochie roz pudrat împodobită cu organza și tul plisat – a fost nevoie de 2.800 de ore de lucru pentru a fi croită, adică aproape 117 zile.

Intră în galeria foto alăturată pentru a vedea cele mai frumoase piese ale colecției Valentino Couture.

Foto: Hepta

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro