Noua colecție H&M Conscious Exclusive toamnă/iarnă 2018 debutează cu noi materiale sustenabile

Noua colecție H&M Conscious Exclusive toamnă/iarnă 2018 debutează cu noi materiale sustenabile

Inspirată dintr-o bucată de tapiserie străveche, colecția H&M Conscious Exclusive toamnă/iarnă 2018 combină piesele istorice regăsite cu ultimele inovații în materie de sustenabilitate. Cașmirul reciclat și catifeaua provenită din reciclarea poliesterului își fac debutul într-o colecție definită de siluete dramatice dar totuși romantice, într-o manieră contemporană. Descoperă noua colecție H&M în galerie.

H&M lansează colecția Conscious Exclusive toamnă/iarnă 2018 debutează cu noi materiale sustenabile precum cașmirul reciclat și catifeaua provenită din reciclarea poliesterului

Suntem extrem de încântați să lansăm pentru prima dată o versiune de toamnă/iarnă a colecției Conscious Exclusive. Totul a inceput cu dorința de a crea un palton de referință, dintr-un material sustenabil, care să poată fi purtat atât la ocazii speciale, cât și în fiecare zi, dar ulterior această idee s-a transformat într-o întregă colecție care combină piese istorice regăsite cu ultimele inovații în materie de sustenabilitate.” declară Ann-Sofie Johansson, Director de Creație la H&M.

„Există o varietate destul de mare când vine vorba de materialele sustenabile utilizate în această colecție, precum cașmirul reciclat, catifeaua provenită din reciclarea poliesterului, dar și utilizarea textilei ECONYL® rămasă din colecțiile anterioare. Calitatea și texturile nu numai că sunt complementare design-ului dar evidențiază inovația în materie de materiale căreia H&M îi acordă o mare atenție. Catifeaua, de exemplu, a avut nevoie de numeroși ani de cercetare pentru a se dezvolta la standardele care să ne mulțumească.” declară Cecilia Brannsten, Manager de Sustenabilitate în grupul H&M.

Colecția include o serie de piese dedicate femeilor, dar și lenjerie, încălțăminte și accesorii care îmbină cu succes drama cu feminitatea, dând viață unor piese moderne care pot fi purtate în viitorul sezon. Piesele cheie sunt paltonul lung, negru, confecționat din lână reciclată, capa decorată cu imprimeuri florale din paiete, realizată din reciclarea sticlelor PET, rochia lungă cu mâneci voluminoase, având decolteu la spate, confecționată din mătase organică. Paleta de culori constă în variații de negru, bej, roz pudrat, galben muștar, albastru prăfuit, cu atingeri de gri deschis. Accesoriile includ cercei sculpturali, proveniți din plastic reciclat, botine negre tip șosetă confecționate din poliester reciclat, pantofi stiletto din TENCEL™, o eșarfă cu ciucuri lungi, un guler cu accesorii din mătase reciclată și o glugă din paiete negre.

H&M Conscious Exclusive toamnă/iarnă 2018 este o colecție care se va lansa în exclusivitate online, pe data de 27 Septembrie pe hm.com.

Descoperă în galerie noua colecție H&M Conscious Exclusive toamnă/iarnă 2018.

Foto: H&M

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com