Noile modele Balmain au fost create virtual

Noile modele Balmain au fost create virtual

Casa de modă Balmain a dezvăluit ieri noile modele care fac parte din #BalmainArmy, dar – surpriză! – acestea nu sunt deloc reale. Modelele care poartă piesele din noua colecție au fost create virtual. 

„Oricine dorește este binevenit în armata în creștere a casei Balmain – trebuie doar să aibă spiritul nostru îndrăzneț pentru aventură, precum o au noile noastre modele virtuale, Margot, Shudu și Zhi, care oglindesc frumusețea, stilul rock și puterea plină de încredere“, scrie pe site-ul casei de modă franțuzești.

Modelele virtuale, care seamana foarte bine cu niște ființe reale, au fost create de fotograful Cameron-James Wilson. Styling-ul pentru această „ședință foto“ a fost realizat de CLO Virtual Fashion, care creează simulări 3D hiper realiste de îmbrăcăminte.

Fotograful și artistul CGI Cameron-James Wilson a creat-o anul trecut pe Shudu, primul supermodel virtual din lume. Ea a apărut deja în mai multe campanii publicitare, inclusiv într-o campanie pentru Fenty Beauty, dar și în pictoriale de modă pentru Women’s Wear Daily și Cosmopolitan. Pagina ei de Instagram are aproape 140 de mii de followers.

„Am creat armata virtuală așa cum îmi creez colecțiile. Sunt obsedat de muzică și ce îmi place cel mai mult sunt legendele din istoria muzicii“, a declarat Olivier Rousteing, într-un interviu exclusiv pentru Refinery 29. Rousteing a spus că a lucrat cu un artist CGI pentru a crea „supermodele digitale care întruchipează frumusețea, individualitatea și încrederea femeii Balmain“.

Directorul creativ al casei Balmain a dezvăluit că pentru crearea a două dintre modelele virtuale el s-a inspirat din stilurile lui David Bowie și Tina Turner. Rousteing a adăugat că scopul său este de a reprezenta „frumusețe, forme, vârste și genuri diferite”, spunând: „Acesta este începutul a ceea ce va însemna prezentarea diversității în lume“.

Foto: Balmain

Tags:
roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro