Halatul de boxer: cea mai cool piesă vestimentară a sezonului

Mai știți când vorbeam despe athleisure? Ei bine, după ce strada s-a umplut de sneakerși cool purtați cu rochii de seară, de hanorace funky sau joggings de lux, a venit momentul halatelor. Da, ați citit bine: halatul de boxer a ieșit decisiv din ring și a făcut knock-out noile trenduri de street style!

Este cazul să (re)vedeți scena cu scările din Rocky și să ascultați Eye of the Tiger pe fundal, pentru că sezonul acesta halatul defilează dincolo de ring și ajunge direct în garderobele noastre. Avem variantele sport, propuse de Alexander Wang sau de Miu Miu, la care nu ne mai rămâne decât să adaugăm o centură de campion.

Avem însă și inspirații dandy la Band of Outsiders sau Lanvin, iar variațiunile fac slalom printre inspirații de cocote de început de secol XX, până la sugar daddies ieșiți din piscine cu iepurași Playboy, trecând prin deja clasicul kimono.

Ce nu avem, totuși, este mână liberă la clasicele halate de baie (din pluș) care rămân destinate weekendurilor leneșe petrecute acasă sau la Spa.

În schimb, alegeți combinațiile de materiale moi cu motive grafice și o croială elegantă, din catifea, în culori decadente sau mătăsuri, în tonuri delicate, pe care să le scoateți din zona de boudoir și să le adaptați la ținute lejere, de stradă.

Cum facem asta? Căutând, ca de obicei, combinațiile atipice – cu jeanși și o cămașă școlărească, alături de o pereche de pantofi, mules sau sandale chunky care să creeze o punte de legătură cu materialul sau culoarea halatului; cu suprapuneri de materiale delicate și fluide, dar cu atenție la croială și la culori – nu vrei să pară că ai ieșit în pijamaua de mătase asortată unui capot la set, așa că mizează pe centuri și alte accesorii care să puncteze outfitul.

Pentru ținutele de seară te poți distra cu lamé-uri inspirate din moda anilor ’80, franjuri sau pur și simplu cu un model negru din voal de mătase opac, o bijuterie de autor și o pereche de pantofi masculini, care să echilibreze ansamblul. Oricum ar fi, halatul este piesa de rezistență a acestei veri, așa că nu-ți rămâne decât să îl transformi într-un instantaneu cinematografic.

Intră în galeria foto pentru a vedea cele mai frumoase halate pe care le-am găsit pentru tine.

Foto: Hepta

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro