Met Gala 2018: povestea uimitoare din spatele ținutelor H&M de pe covorul roșu

Met Gala 2018: povestea uimitoare din spatele ținutelor H&M de pe covorul roșu

An de an la Met Gala, câteva dintre celebrități reușesc să ne surprindă cu ținute incredibile realizate de branduri de modă pe care le cunoaștem cu toții și pe care uneori ni le achiziționăm și noi. O constantă a covorului roșu este H&M. În ultimii ani, retailer-ul suedez a îmbrăcat vedete precum Ashley Graham, Jennifer Hudson și Sarah Jessica Parker pentru evenimentul Met Gala, cunoscut drept „Premiile Oscar ale Modei”.

Povestea uimitoare din spatele ținutelor H&M de pe covorul roșu

Anul 2018 a adus cu sine tema „Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination” pentru Met Gala, iar H&M a îmbrăcat șase vedete participante la eveniment: pe actrițele Lili Reinhart, Olivia Munn și Kiersey Clemons, pe modelele Jasmine Sanders și Alek Wek și pe Luka Sabbat.

Glamour USA a vorbit cu Ann-Sophie Johansson, consultantul creativ al brand-ului H&M, despre fiecare ținută în parte.

„Nu am știut la ce să ne așteptăm de la tema de anul acesta”, a spus Johansson. „Însă când echipa de designeri a început să exploreze tema și să se documenteze foarte bine, totul a devenit foarte inspirațional. A fost relativ ușor să venim cu o multitudine de idei pentru ținute. Ținutele sunt inspirate de diverse elemente din categoria „Heavenly Bodies”, ca să spun așa – avem de exemplu, armura, pe care am luat-o de la cavalerii medievali.

Chiar de dinainte să cunoaștem tema, am început să discutăm despre felul în care privim ținutele de petrecere, ce vedem și ce simțim atunci când ne gândim la acest lucru. Când a fost anunțată expoziția, munca echipei de design a devenit mult mai concentrată – atunci a început documentarea. Pentru ediția de anul acesta a Met Gala, H&M s-a concentrat asupra artei medievale, simbolurilor sacre și obiectelor catolice și asupra arhitecturii. Veți vedea toate aceste lucruri în piesele de vestimentație, de la strasuri (inspirate de rozariuri) și forme rotunde (obținute după modelul geamurilor și arcadelor bisericilor), la țesături lejere și robe (asemănătoare celor pe care le purtau clericii), printre alte elemente de design și utilizarea recurentă a auriului și roșului.”

Un alt element de design pe care îl regăsim în mai multe ținute pe covorul roșu la Met Gala 2018, este armura din zale de cavaler medieval, pe care Johansson a menționat-o mai devreme.

„Echipa de design s-a gândit că ar fi foarte interesant să explorăm materialul mai mult și să îl transformăm într-o rochie elegantă – pentru că este destul de dificil să lucrezi cu genul acesta de zale, dar în același timp fascinant și încântător. Este chiar special să lucrezi cu acest material la adevărata sa capacitate, să îl transformi dintr-o formă brută într-una delicată. Chiar dacă ne-am lăsat inspirați de istorie, trebuie întotdeauna să transformi această istorie în ceva contemporan. Acesta este echilibrul, între teme istorice și modernitate”, a mai explicat Ann-Sophie Johansson.

Foto: Northfoto

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com