Îți plac hainele vintage? Iată la ce trebuie să fii atentă înainte de a le cumpăra

Orice pasionată de modă iubește hainele vintage, cele care au o poveste și care par că nu se demodează niciodată.

Deși în ultimul timp, această nișă începe să prindă din ce în ce mai mult contur și la noi, trebuie să fii atentă la anumite detalii înainte de a achiziționa acest tip de îmbrăcăminte.

Urmează sfaturile noastre și te vei bucura mult timp de piesele vestimentare de care pur și simplu te-ai îndrăgostit!

 1. Dacă vrei să ai parte de o atmosferă de epocă, te invităm să vizitezi târgurile de haine vintage. Cu siguranță, îți va plăcea atmosfera. Însă nu uita să iei pe tine un body, dacă vrei să probezi anumite piese vestimentare, vei fi mult mai relaxată când trebuie să te schimbi în cabina de probă improvizată. Dar ce nu facem noi de dragul modei?
 2. Când găsești ceva ce îți place, ține minte un lucru: dacă măsura nu este potrivită, nu-l cumpăra doar în speranța că o să-l porți cândva. Pe de altă parte, dacă îți este un pic mare, îl poți achiziționa. Item-urile oversized încă sunt la modă! Dacă este un tricot, acesta își va schimba dimensiunea la spălat.
 3. Verifică foarte bine hainele înainte de a le cumpăra. Nu vrei să ajungi acasă și să observi mici defecte, nu-i așa? Dacă este o bluză cu paiete sau mărgele, asigură-te că toate sunt la locul lor. Sau în cazul în care lipsesc câteva, gândește-te dacă merită costul pe care trebuie să-l acoperi când le duci la croitorie.
 4. Dacă au un miros mai ciudat, nu te îngrijora. O vizită la spălătorie va fi de ajuns pentru a îndepărta orice miros. Însă ai grijă la hainele pătate, dacă acea pată este acolo de ani buni, cu siguranță nu va dispărea brusc, indiferent dacă o duci la spălătorie sau nu.
 5. Verifică-le mereu la subraț! Petele galbene nu sunt pe placul nimănui, indiferent de cât de frumoasă este acea bluză.
 6. Vrei să îi aduci un plus de strălucire noului tricou alb? Ei bine, îl poți pune în înălbitor, însă să nu fii surprinsă dacă acesta se va dezintegra. Asta face parte din distracția cumpărăturilor vintage!
 7. Ai grijă la greutate, unele haine vintage pot cântări câteva kilograme. Cu siguranță, nu vrei să te simți ca într-o armură atunci când porți o piesă vestimentară vintage.
 8. Dacă vrei să cumperi o haină de blană de epocă (nu judecăm!), trebuie să fii foarte atentă. Te poți trezi că firele cad în mănunchiuri. Iaics!
 9. Desigur, sfaturile de mai sus ar putea să te sperie, mai ales dacă ești nouă în această lume. Însă nu te îngrijora, te vei obișnui imediat cu aceste reguli. Iar tu vei avea o garderobă de invidiat!
 10. Dacă vrei să cumperi o geantă, asigură-te că încheietorile sunt funcționabile și că pielea nu este fisurată. Asta în cazul în care nu îți dorești un accesoriu cu un look uzat.
 11. Accesoriile sunt de departe preferatele noastre. Însă, s-ar putea să te trezești cu pete verzi pe gât sau pe degetele de la mâini. Soluția? Încearcă să ungi metalul cu lac de unghii.
 12. Să spunem că ai găsit rochia/sacoul/pălăria visurilor tale. Aici îți poți pune în acțiune calitățile de negociator. Nu ezita, face parte din distracție.
 13. Nu uita să ai bani la tine. Te afli într-o altă perioadă, unde cardurile nu erau încă la modă.

Foto:hepta

erika
erika.chivu@ringier.ro