Grace Coddington renunță la postul de creative director al Vogue

După o carieră de 30 de ani în redacția Vogue, Grace Coddington a decis să renunțe la actualul ei post, cel de creative director al ediției americane a celebrei reviste. 

Grace Coddington, una dintre cele mai carismatice personalități din industria modei, nu va renunța definitiv la colaborarea ei cu Vogue. Pe lângă proiectele de fashion pe care le va coordona de câteva ori pe an pentru revistă, ea va avea și alte proiecte din afara mediului editorial. Primul dintre ele: cel cu Comme des Garçons.

,,Iubesc Vogue, a fost în viața mea; ei m-au descoperit ca model la 19 ani. (…) Nu renunț de tot la Vogue, pentru că mi-a oferit atât de multe oportunități. Cu siguranță vom continua colaborarea și va fi frumos să mă întâlnesc cu oamenii din redacție, doar că dintr-o altă poziție. Și nu, nu mă voi pensiona. Nu-mi place să stau degeaba”, a declarat Grace.

După documentarul din 2009, The September Issue, care a propulsat-o pe Grace în atenția presei, ea și-a publicat memoriile în volumul Grace: A Memoir, carte despre care se spune că va fi ecranizată cât de curând.

Cât despre postul rămas vacant, momentan nu s-a anunțat niciun nume al celui ori celei care-l va ocupa.

Foto: Northfoto

erika
erika.chivu@ringier.ro