Designeri români pe podiumul de la Berlin Fashion Week

Andra Cliţan, Stephan Pelger, Adelina Ivan, Lucian Broscăţean şi Irina Schrotter au fost aplaudaţi îndelung la Berlin Fashion Week 2013. Pentru a cincea oară consecutiv, tinerii designeri români şi-au prezentat colecţiile la una dintre cele mai cool Săptămâni ale Modei.

 

Andra Cliţan, Stephan Pelger, Adelina Ivan, Lucian Broscăţean şi Irina Schrotter au fost aplaudaţi îndelung la Berlin Fashion Week  2013. Pentru a cincea oară consecutiv, tinerii designeri români şi-au prezentat colecţiile la una dintre cele mai cool Săptămâni ale Modei.

Andra Cliţan, Stephan Pelger,  Adelina Ivan, Irina Schrotter şi Lucian Broscăţean şi-au  prezentat propunerile pentru toamnă-iarnă 2013/2014.

Motivele tradiţionale româneşti, personajele lui Ingmar Bergman, Ameliei Earhart şi au fost temele de la care au pornit designerii români pentru colecţiile de toamnă-iarnă 2013/2014. Show-ul prezentat de Andra Cliţan, Stephan Pelger şi Adelina Ivan a închis, pe 15 ianuarie 2013, prima seară a Berlin Fashion Week. Andra Cliţan a fost la prima ei particiare la Berlin Fashion Week şi a prezentat colecţia „Sola Scriptura” în care îmbină detalii ale costumului tradiţional românesc cu elemente surprinzător de moderne. Aflată pentru a doua oară la Berlin Fashion Week, Adelina Ivan propune „Trust Yourself”, o abordare minimalistă a modei, într-o paleta cromatică destul de restrânsă. Designerul care a închis prezentarea de grup „Romanian Designers”, Stephan Pelger, s-a inspirat pentru colecţia lui din garderoba Ameliei Earhart, gândind ţinute în care practicul se combină firesc cu elegantul.

Suprizele nu se opresc aici. În această seară este rândul Irinei Schrotter să îşi prezinte propunerile pentru toamnă-iarnă 2013. Ea continuă colaborarea, care a fost atât de apreciata, cu designerul clujean Lucian Broscăţean aducând acum pe podiumul berlinez colecţia pentru noul sezon, „Immersed Self”, inspirată din personajele Elisabeth Vogler şi Alma din filmul „Persona” al lui Ingmar Bergman. 

Foto: Cătălin Opriţescu (www.lightaholic.com), pentru Mercedes-Benz România

.