Top 11 ţinute chic văzute în „Sex and the City“

Vrei un strop de inspiraţie şi nonconformism? Ţinutele purtate de Carrie în serialul „Sex and the City“ îţi pot servi oricând ca model.

Colierul cu numele ei, acea fustă din tul, pantofii Manolo Blahnick… cine nu asociază aceste piese, în mod automat, cu personajul Carrie din cel mai urmărit serial de către fashionistele de pretutindeni? Da, este vorba despre „Sex and the City“ şi despre ţinutele iconice purtate de către personajul interpretat de Sarah Jessica Parker. Pentru că au trecut deja 10 ani de la finalul celei de-a şase serii, pentru că între timp povestea Carrie-Big s-a finalizat cu happy-end la sfârşitul celui de-al doilea lung metraj şi pentru că la Hollywood deja se zvoneşte că cele patru prietene se vor reuni pentru un al treilea film „Sex and the City“… am decis să trecem în revistă câteva dintre cele mai interesante apariţii ale lui Carrie. Şi să ne găsim inspiraţie pentru lookurile cu care ne vom surprinde prietenii la petrecerile de sfârşit de săptămână.

Cum ar fi… acest outfit cu dungi şi… dungi cu care Carrie a luat cu asalt Parisul. Da, perfect pentru orice escapadă romantică, suficient de chic pentru o cină şi numai bun pentru shopping în boutique-urile adorabile din Marais.

În primul sezon al serialului, Carrie nu era atât de fashionista (a se citi nu purta doar branduri importante). Însă outfiturile ei erau pur şi simplu adorabile prin nonconformismul lor. Rochia în dungi (nu belumarin, ci verzi), pălăria şi mănuşile retro întregesc un outfit pe care am putea să-l replicăm la un picnic chic. În al doilea sezon îndrăzneşte mai mult, cu efecte aurii şi bustiere (atât de actuale conform tendinţelor acestui sezon!) şi se transformă, încet-încet, în Carrie single&fabulous. Outfiturile „de firmă“ apar din ce în ce mai des în garderoba protagonistei în sezonul 3, însă atitudinea ei rămâne una extrem de nonşalantă: cine spune că nu poţi sta pe treptele de la Met chiar dacă eşti îmbrăcată cu o haină din blană şi cizme cu modele geometrice, roz?!

Sezoanele patru, cinci şi şase din prea-urmăritul serial „Sex and the City“ aduc ceva schimbări în garderoba lui Carrie: apar tot mai ds outfiturile albe sau pastel, imprimeurile floarel, accesoriile statement şi coafuri din ce în ce mai sofisticate. Te poţi inspira pentru un party din ţinuta jazzy a protagonistei, poţi înfrunta oricând vara cu rochii albe şi poţi face o pasiune fără limite pentru câte un accesoriu floral (până am văzut-o pe Carrie, am fi spus că o floare artificială mov, prinsă pe un top din mătase, ar fi fost ceva pe care doar mătuşile foarte în vârstă ar putea s-o poarte). O rochie cu flori imense e ideală pentru o petrecere (da, renunţă la negrul clasic!), iar un outfit cu pantaloni roz şi top e atât de chic încât am paria pe el să înveselească orice zi întunecată de la birou.

Adriana Matei
contact@misshypewit.com