Style icon: Alexa Chung, maestra suprapunerilor

Se spune că londonezele sunt experte în layering, datorită vremii imprevizibile care le obligă să se adapteze uşor. Alexa Chung este exemplul pe care vrei să-l urmezi dacă eşti adepta ţinutelor… în straturi.

Se spune că londonezele sunt experte în layering, datorită vremii imprevizibile care le obligă să se adapteze uşor. Alexa Chung este exemplul pe care vrei să-l urmezi dacă eşti adepta ţinutelor… în straturi.

Ştim că mai multe jachete suprapuse sau o cămaşă purtată sub rochie nu sunt artificii de styling uşor de digerat de toată lumea, dar nu se poate să nu-i admiraţi creativitatea şi curajul când vine vorba de apariţiile mereu impecabile ale Alexei Chung. Nu se teme de nimic şi poartă ce vrea, când vrea.

Am selectat câteva dintre cele mai reuşite ţinute ale Alexei. Sperăm că te vor inspira!

În 2009 Alexa s-a mutat în NY pentru show-ul ei MTV, It’s on with Alexa Chung. A purtat această ţinută la premiile Emmy: jachetă pufoasă cu print leopard purtată peste o rochie cu un umăr gol, ambele Topshop şi multe coliere lungi. Wow, ne-a cam plăcut!

De la Karl Lagerfeld la Phillip Lim, toţi designerii o adoră pe Alexa. Pentru Met Gala a purtat o interpretare extrem de feminină a tuxedo-ului. Sacoul purtat pe umeri i-a oferit un plus de eleganţă.

La show-ul Proenza Schouler din septembrie 2011, Alexa a purtat o rochie elegantă peste un top casual şi a arătat pur şi simplu fantastic, fapt dovedit de hoardele de admiratoare care i-au copiat imediat ideea.

Lookul jachetă peste jachetă: arată neaşteptat de cool şi este un truc extrem de funcţional. (Acesta a fost numai începutul pentru Alexa, care a plusat cu un pulover peste cămaşă. În total patru straturi, iar rezultatul este minunat!

Ţinuta Alexei pentru Met Gala 2012 a fost destul de controversată: rochie Marc Jacobs cu umeri goi purtată peste o cămaşă austeră. Totuşi, un lucru este sigur: această combinaţie este definitorie pentru stilul domnişoarei Chung.

Pentru o petrecere nonconformistă, Alexa a optat pentru o rochie ultrafeminină purtată peste un top de bumbac. Destul de cool şi neaşteptat, nu? Iar geaca biker a completat perfect ţinuta.

Mulberry şi Alexa Chung se iubesc tare mult şi acest lucru nu e secret pentru nimeni. Brandul i-a dedicat Alexei un model de geantă care îi poartă numele şi aceasta este un hit absolut, iar Alexa nu ratează nici măcar un show al brandului ei preferat. Pentru show-ul 2013 din toamnă, Alexa a purtat un palton croit impecabil, peste o cămaşă de mătase şi fustă din piele. Geanta Mulberry a fost piesa de rezistenţă a ţinutei!