Shopping test: cum probezi hainele?

Să mergi la cumpărături poate fi o plăcere. Sau un calvar. Depinde de hainele pe care le porţi atunci când vrei să probezi ceva şi pe compania pe care o ai. 

Ţi s-a întâmplat să nu-ţi mai cumperi o pereche de jeanşi pentru că ţi-a fost prea greu să îi probezi (şi nu vorbim de coada la cabina de probă)? Ţi-ai achiziţionat o pereche de pantofi cu un număr mai mare pentru că n-ai avut la îndemână nişte dresuri cu care să îi probezi? Am stat de vorbă cu stiliştii şi îţi oferim câteva trucuri utile pe care să le ţii minte atunci când pleci la cumpărături.

1. Îmbrăcămintea

Când pleci la shopping, îmbracă-te cât mai lejer. În primul rând, ai grijă ca piesele pe care le porţi pe tine să poată fi scoase uşor (un cardigan, un tricou ceva mai larg, jeanşi drepţi şi balerini sau botine scurte). Apoi, gândeşte-te să ai pe tine un sutien nude – s-ar putea ca topul alb pe care îl vrei să nu ţi se mai pară atât de atrăgător când îl încerci cu un sutien… verde. Dacă pleci în căutarea unei rochii, încalţă o pereche de botine scurte, dar cu toc (evită şireturile de orice fel sau cataramele– îţi va lua mult timp să te descalţi) şi poartă o rochiţă lejeră, fără nasturi sau fermoare, pe care o poţi da jos uşor.

2. Machiajul şi accesoriile

Încearcă să porţi cât mai puţin machiaj atunci când pleci cu gândul că vei proba haine. Nu vrei să stai cu grija că vei murdări vreo bluză cu fond de ten sau că blush-ul argintiu şi glossul vor păta vreuna din rochiile negre de seară. Nu îţi încărca inutil outfitul cu un colier lung sau cu multe brăţări metalice: nu vrei ca acestea să se agaţe de bluzele din mătase sau să distrugă vreun material subţire. O geantă medie (în care, pe lângă portofel, telefon şi cheile de la maşină, ai o pereche de dresuri de rezervă şi un elastic cu care îţi poţi prinde părul) va fi suficient de încăpătoare.

3. Dieta de cumpărături

Nu pleca la cumpărături fără să fi mâncat ceva înainte. Însă, pe de altă parte, nici o masă copioasă şi sau băuturile carbogazoase nu sunt indicate. Înainte să pleci la shopping, ia o gustare uşoară (un pumn de migdale, o banană, un sandwich light). Sigur ţi se va părea că hainele stau mai bine atunci când abdomenul tău este plat.

Blumarine

4. Şi totuşi… probează!

Ca să fii sigură că rochia pe care ai văzut-o pe raft e cea la care ai visat toată săptămâna, încearc-o! În nici un caz nu proba o rochie peste pantaloni: vei avea o imagine greşită asupra modului în care aceasta arată pe tine. De asemenea, nu te uita în oglindă şi nu judeca dacă o haină merită cumpărată până ce nu închizi toţi nasturii, tragi fermoarul, închizi cureaua… şi până nu te încalţi. Abia atunci poţi avea o imagine de ansmablu corectă. Dacă nu eşti sigură cum îţi stă cu acel lucru, cere o a doua opinie (prietena ta, iubitul) sau ieşi din cabina de probă şi priveşte-te într-o oglindă din magazin, care are o altă lumină. Spor la cumpărături!

Foto: Yannis Vlamos

Adriana Matei
contact@misshypewit.com