Regulile de stil ale Alinei Aliman, redactor-şef adjunct GLAMOUR

A venit rândul Alinei Aliman să ne povestească despre obiceiurile ei de shopping şi despre piesele de care nu se poate lipsi.

A venit rândul Alinei Aliman să ne povestească despre obiceiurile ei de shopping, piesele fără de care nu poate trăi şi ce înseamnă stilul pentru ea. În cursul unei săptămâni, am fotografiat-o, apoi am luat-o la întrebări. Iată ce ne-a spus:

 

“Trebuie să admit de la început: aproape orice ţinută la care m-aş gândi (sau cel puţin cele pentru zilele obişnuite de birou) va începe de la o pereche de jeanşi. Nu cred că-mi pot imagina viaţa în afara lor, aşa că nu pot rezista tentaţiei de a-mi cumpăra o pereche nouă o dată la câteva luni. Pentru că… jeansii au o notă de bleumarin ceva mai închisă decât precedenţii sau că sunt mai skinny decât cei cumpăraţi în iarnă… Motive se găsesc mereu! (Şi da, ca un hârciog, le strâng pe toate şi sunt convinsă foarte greu să renunţ la jeanşii mai vechi.)

Cămaşă Massimo Dutti, jeanşi şi curea H&M, pantofi Prada, geantă Dior

Pantofi Prada, geantă Dior

Voi fi sinceră: îmi trebuie o dispoziţie specială ca să merg la shopping, în accepţiunea clasică a termenului, iar cumpărăturile online mă plictisesc. De obicei, dacă mă îndrăgostesc de o piesă din magazin, o cumpăr chiar atunci sau nu va vedea interiorul dressingului meu vreodată (nu cumpăr însă, compulsiv, tot ce e la modă). Dar, ca la orice regulă, există şi excepţii: voi fi gata mereu pentru shopping dacă e vorba de genţi, eşarfe (practice vara, când aerul condiţionat devine duşmanul meu numărul 1) sau balerini (probabil singurele excepţii de la regula nonculorilor).

Colier Anna dello Russo for H&M

Plic Balenciaga

Îmi plac tricourile albe sau gri din bumbac (cu sau fără aplicaţii, imprimeuri sau mesaje simpatice) – cele de la H&M sunt perfecte pentru zi, iar cele polo Ralph Lauren pentru plimbările relaxate din weekend – şi topurile pe care, cu o fustă creion specială şi cu pantofi sau botine cool le pot purta la fel de bine şi la un eveniment, seara. Ador cămăşile albe din bumbac şi pe cele din mătase, dar şi rochiile sau fustele cu o croială minimalistă (cele de la Celiné reprezinta noua mea obsesie). Şi mă distrez să încalc puţin convenţiile: voi purta tocuri superînalte cu cea mai albastră pereche de jeanşi şi balerini la o rochie scurtă, dintr-un material preţios. 

Fustă COS, top Burberry, pantofi Sisley

Fustă COS, top Burberry, pantofi Sisley

Recunosc că sunt oarecum obsedată de materialele din care sunt făcute piesele vestimentare: îmi pierd interesul pentru orice rochie, oricât de frumoasă ar fi, dacă este confecţionată din poliester. Şi, da, probabil sunt destul de conservatoare atunci când vine vorba de culoare: garderoba mea e compusă cam 90% din piese albe, negre, gri şi toate nuanţele de albastru posibile.” 
 

Jeanşi 7 for all mankind, top Gap, balerini Tod s, eşarfă H&M