De ce nu trebuie să-ţi speli jeanşii? Niciodată?!

Explicaţia dată de şeful Levi’s. Plus: trucuri să scapi de mirosul neplăcut din haine.

Dacă simţi nevoia să arunci jeanşii în maşina de spălat după aproape fiecare purtare, mai gândeşte-te încă o dată! Conform declaraţiilor făcute recent de CEO-ul uneia dintre cele mai puternice şi mai vechi companii din domeniu, Levi’s (cu 141 de ani de experienţă în confecţionarea denimului), jeanşii nu ar trebui spălaţi! NICIODATĂ!

Chip Bergh, invitat pentru un interviu acordat revistei Fortune, a exemplificat această teorie pe propria sa persoană, spunând că jeanşii pe care îi poartă „nu au văzut maşina de spălat de când au fost cumpăraţi, adică de un an de zile“. Poate părea dezgustător (şi chiar este, după părerea noastră) însă Bergh susţine că spălatul scurtează jeanşii şi îi decolorează (mai ales pe cei clasici, bleumarin). Şi nu e singurul care susţine că jeanşii n-ar trebui spălaţi; în urmă cu câteva luni, designerul Tommy Hilfiger a aruncat pe piaţă aceeaşi teorie, spunând că el personal nu-şi spală niciodată perechile de Levi’s.

CITEŞTE ŞI:

5 lucruri care îţi distrug hainele

Cum poţi să reinventezi banalii jeanşi

La ce trebuie să fii atentă atunci când cumperi haine vintage

Revenind la lucruri mai practice, însă, cum scoţi însă mirosul şi murdăria din denim dacă nu i-ai mai spăla? Experţii spun că îi poţi băga în congelator – lucru care va duce la dispariţia mirosului şi va omorâ şi o parte dintre bacterii, însă cu siguranţă nu va face murdăria să dispară. Alţii, în schimb, recomandă să îi stropeşti cu oţet de vin alb sau cu vodcă şi să îi agăţi la aer. Voi ce spuneţi?

Și pentru că vara aceasta se poartă jeanșii atipici, am pregătit în galeria foto cele mai cool modele pentru sezonul acesta.

Foto: Conde Nast Digital Archive

 

Adriana Matei
contact@misshypewit.com