Cum să-ţi organizezi şifonierul: tipsuri care îţi vor schimba viaţa

Ai fel de fel de piese vestimentare, accesorii şi nu ştii cum să ţi le organizezi în aşa fel încât să ai outfituri fabuloase şi mai mult spaţiu? Iată câteva idei inspirate de organizare.

Mic sau mare, şifonierul tău este poate cea mai importantă piesă de mobilier din camera ta. Îţi trebuie imaginaţie şi ingeniozitate pentru a-ţi crea spaţiu în caz ca ai prea multe piese vestimentare şi puţin spaţiu în dulap.

Iată ce trebuie să ştii:

  • Limitează-te la un singur dressing (sau dulap). Păstrează atât piesele vestimentare cât şi pantofii în acelaşi spaţiu. Astfel nu va trebui să alergi din cameră până pe hol pentru a te proba şi vedea dacă se potriveşze outfitul cu pantofii.
  • Organizează-ţi cutiile. Foloseşte câteva cutii simpatice pentru a-ţi pune în ele lucruşoarele mici (lenjerie, ciorapi). Poţi căuta chiar şi unele compartimentate deja. Astfel poţi pune totul pe culori şi nuanţe.
  • Pune-ţi pantofii în ordine. Chiar dacă colecţia de încălţăminte este fabuloasă, nu ar fi practic să o ai pe toată la un loc. În funcţie de sezon, depozitează ceea ce nu porţi în cutii pe care le poţi pune sub pat ori pe dulap.
  • Fă-ţi un…. Selfie chic. Dacă ţi-ai creat o ţinută superchic pe care nu vrei să o uiţi, fă-ţi o poză şi salvează-ţi-o într-un fişier ori pur şi simplu printeaz-o şi păstreaz-o într-un dosar, iar când nu ştii ce să porţi la o întâlnire romantică, la o petrecere cu pretenţii sau la un interviu pentru job… ei bine, ai temele făcute.
  • Cumpără umeraşele potrivite. De obicei umeraşele din lemn ori plastic sunt destul de voluminoase şi pot ocupa spaţiul. Îţi recomandăm şă faci un mix. Poţi folosi şi umeraşe din aluminiu (spre exemplu, cele de la curăţătorie sunt subţiri şi nu ocupă mult spaţiu – ai grijă însă să nu pui pe ele rochii subţiri din mătase care se pot agăţa).
  • Organizează şifonierul pe categorii. Pune rochiile într-o parte, bluzele, cămăşile şi fustele grupate, astfel vei găsi totul mai uşor.
  • Foloseşte câte un umeraş şi agaţă de el curelele, genţile, eşarfe. Acestea le poţi agăţa şi pe o latură a şifonierului, dacă îţi permite spaţiul.
  • Compune-ţi outfitul fără stres! Crează-ţi câteva ţinute inspirate (de birou, de weekend, de party, pentru club ori pentru evenimente speciale) pe care pune-le în dulap direct pe umeraş. Spre exemplu, dimineaţa când pleci la birou ştii că ai ţinuta pregătită şi nu te mai stresezi că nu ai cu ce să te îmbraci.
Bogdan Galca
bogdan.galca@ringier.ro