Cum să-ţi faci un look de star cu un buget redus

Te învăţăm câteva trucuri utile care să te ajute să îţi compui un look superstylish cu piese care nu costă o avere. 

Sigur că toate visăm să purtăm într-o bună zi o rochie fabuloasă Valentino, să deţinem un Chanel 2.55, un Birkin Hermès, ba chiar şi un clutch Alexander McQueen şi să ne încălţăm doar cu stilettos Christian Louboutin. Ne-am imaginat şi că dressingul nostru arată ca cele din The Bling Ring şi am fost convinse că va veni o vreme când îi vom călca pe urme lui Carrie Bradshaw şi ne vom cheltui tot salariul în paradisul Dolce&Gabbana şi pe sutele de pantofi Manolo Blahnik.

Până când aceste vise să devină însă realitate am decis că e momentul să „furăm“ din secretele unui look de milioane care nu necesită investiţii considerabile. Ia exemplul Oliviei Palermo, Karolinei Kurkova, lui Kate Bosworth şi chiar Ducesei de Cambridge, Kate Middleton: toate sunt adeptele unei garderobe ce amestecă cu talent piese de designer şi itemuri sau accesorii la preţuri convenabile.

Olivia Palermo

1. Investeşte în câteva lucruri de o calitate ireproşabilă. Una dintre legile de fier ale economiei? Pentru a putea economisi trebuie mai întâi să investeşti. În cazul garderobei tale asta înseamnă că, atunci când vine vorba de câteva piese pe care le vei purta câteva sezoane la rând, nu trebuie să faci rabat la calitate. Un trenci clasic, extrem de bine croit, o geantă din piele, o rochie neagră de cocktail, o cămaşă din mătase, o pereche de balerini din piele şi o pereche de stilettos trebuie să fie baza oricărei garderobe aşa că nu ezita să le acorzi o parte însemnată din bugetul tău de cumpărături.

Olivia Palermo

2. Acordă o atenţie sporită accesoriilor. Un colier statement auriu ori o brăţară masivă pot fi punctele cheie ale unei ţinute compuse doar din piese basic (jeanşi şi tricou) şi pot da un aer sofisticat ţinutei tale. Ai însă grijă ca acestea să fie de calitate (din materiale care nu se degradează în timp) şi opreşte-te la un singur element care să atragă atenţia.

Kate Bosworth

3. Keep it simple! O ţinută compusă din lucruri esenţiale dar de bună calitate va arată oricând de o mie de ori mai bine decât un outfit exorbitant realizat dintr-un poliester înfiorător. Vânează în magazinele binecunoscute tricourile din bumbac, jeanşii clasici, cămăşile din denim, eşarfele şi lenjeria din materiale naturale şi ţine-te departe de broderii, dantelă şi de piesele din materiale sintetice.

Karolina Kurkova

4. Nu eşti convinsă că acea rochie pe care ai pus ochii se va dovedi a fi o investiţie bună? În primul rând verifică eticheta şi află din ce material este făcută sau cum trebuie spălată şi călcată. Apoi, dacă eşti singură la cumpărături îţi poţi face o poză în oglindă pe care să o trimiţi unei prietene în a cărei părere ai încredere. În cabina de probă nu sta într-un loc: analizează acea piesă din toate unghiurile şi fii atentă la felul în care se comportă atunci când te mişti. Şi încearcă să te aşezi pe un scaun ca să te asiguri că te simţi confortabil purtând-o, că nu te strânge ori că fermoarul sau diversele aplicaţii nu te incomodează.

Olivia Palermo

Piesele sezonului: Oana Vasilache, fashion director GLAMOUR, îţi şopteşte ce piese ar trebui să se afle pe lista oricărei fashionista în acest sezon.

  • În aceste luni e musai să porţi un palton roz bonbon precum cele văzute pe catwalk la Mulberry, Céline sau Simone Rocha.
  • Investeşte într-o fustă roşie, cloş, precum cea Bottega Veneta. Anii 50 au revenit şi nu putem decât să ne bucurăm.
  • Trebuie să ai o capă fabuloasă! Nouă ne place tare mult cea albastru electric văzută la Chloé.
  • Nu ezita să porţi un costum masculin: inspiră-te din prezentarea Dries Van Noten.
  • Achiziţionează-ţi o pereche de cizme extrem de înalte. Sunt hitul sezonului! Pentru referinţe, colecţia Chanel e grăitoare.

Foto: Northfoto, Hepta

Adriana Matei
contact@misshypewit.com