Ce înseamnă o apariţie sexy: Tom Ford exemplifică

Nimeni nu ştie mai bine ca designerul să creeze un look sexy şi seducător: avem exemple cele mai memorabile lookuri semnate Tom Ford.

Există, uneori, momente importante în modă, când anumiţi designeri marchează profund o anumită perioadă. Aşa s-a întamplat cu Coco Chanel care a reinventat noţiunea de feminin introducând în garderoba femeilor piese masculine reinterpretate. Apoi cu Halston, care a definit noţinea de glamour american în anii ’70, în timp ce Tom Ford la cârma Gucci a dictat ceea ce înseamnă o apariţie sexy şi seducătoare pe covorul roşu.

Încă de când numele de Tom Ford a devenit practic sinonim cu Gucci, s-a stabilit o relaţie aproape simbiotică între acest brand puternic şi marile staruri ale Hollywoodului. Se poate spune că influenţa sa asupra aspectului marilor dive ale acelei perioade a fost decisivă şi de necontestat.

Totul a început cu Madonna care, fiind întrebată ce poartă, a răspuns simplu: „Gucci. Gucci. Gucci“. Era vorba despre o cămaşă turcoaz purtată cu pantaloni cu talie înaltă. Dar Tom Ford a vizat şi alte rock&pop staruri: Lil’Kim, Diana Ross şi Jennifer Lopez sunt doar câteva cliente fidele. Dintre actriţe, Gwyneth Paltrow, Charlize Theron şi Julianne  Moore s-au făcut rapid remarcate pe covorul roşu cu ţinute semnate Tom Ford pentru Gucci. Totuşi sufletul pereche al lui Tom este fără doar şi poate Julianne Moore, care a purtat o rochie verde smarald – devenită deja legendară – la ceremonia de decernare a Oscarurilor, în anul în care a fost nominalizată pentru rolul din „The Hours“. Deşi nu a plecat acasă cu statueta, în acea seară Moore a plecat însă cu emblema de fashion icon absolut.

De când este pe cont propriu, Tom a reuşit performanţa de a îmbrăca pe toată lumea. De la Michelle Obama la Jennifer Lawrence, absolut toată suflarea feminină tânjeşte după „the Tom Ford touch“.

Am adunat în galerie, cele mai memorabile lookuri semnate Tom Ford. Care e favoritul tău?

Bogdan Galca
bogdan.galca@ringier.ro