Alexa Chung, o muză modernă

Este o fashionista desăvârşită, star TV şi mai nou, odată cu publicarea memoriilor sale, şi autor! Ce ar mai putea urma pentru Alexa Chung?

Este o fashionista desăvârşită, star TV şi mai nou, odată cu publicarea memoriilor sale, şi autor! Ce ar mai putea urma pentru Alexa Chung?

Fotografii de Will Davidson.

Stilist Christopher Niquet; hairstylist Kevin Ryan pentru Rsession Tools; makeup artist: Chiho Omae cu produse Chanel Beauté pentru Frank Reps; manichiură Yuko Tsuchihashi pentru Chanel. Traducere şi adaptare de Oana Vasilache.

Cum îţi dai seama, fără urmă de îndoială, că Alexa este o adevărată fată a anilor 90? În primul rând are o favorită dintre fetele din Spice Girls! „E dificil, fiecare are un loc aparte în inima mea, dar Geri este favorita“, povesteşte Chung, care se referă la focoasa roşcată ca fiind unul dintre reperele ei de stil. „Şoldurile acelea şi sânii o făceau atât de sexy!“ Ginger Spice este doar unul dintre subiectele abordate de Chung în ultima ei carte: It – o autobiografie/jurnal ce a fost lansată pe 29 octombrie. Acolo, vedeta discută despre orice, de la karaoke până târziu în noapte (nu trebuie să pleci decât în momentul în care eşti dat afară), la ororile relaţiilor (a căutat pe Google cât timp durează să te refaci după ce cineva ţi-a frânt inima) şi chiar Diane Keaton („Nimeni nu a arătat vreodată mai bine în pantaloni cu talie înaltă şi cravată, ca Annie Hall“).

Garderoba lui Chung se aseamănă foarte mult cu referinţele sale culturale: un mix de clasic şi neaşteptat, de lucruri extrem de scumpe sau extrem de accesibile. „În acest context economic, trebuie să echilibrezi piesele scumpe cu cele ieftine. Cine îşi permite oare să se mai îmbrace numai de la branduri de lux? Oricum, abia aşa lucrurile devin cu adevărat interesante: limitele stimulează creativitatea.“ La fel şi îmbrăcatul în grabă: „Nu îmi planific din timp ţinutele. Mă trezesc pur şi simplu şi mă întreb ce aş vrea să port în ziua respectivă. Aleg o piesă şi în jurul ei construiesc tot outfitul.“ Dacă nu se reduce totul la o anumită piesă care să o inspire, atunci programul din ziua respectivă determină ţinuta: „Mă uit în agendă, văd ce am de făcut şi încerc să recreez un personaj. Dacă urmează să zbor, cel mai probabil voi dori un look glamouros şi mă voi gândi ce ar purta Bianca Jagger.“ E o declaraţie destul de amuzantă, dacă stăm să ne gândim că practic orice fată din lume se trezeşte şi se gândeşte la ce ar purta Alexa Chung.

„Ador rochiile feminine! Sunt atât de uşor de purtat… le asortez cu balerini, deoarece cu tocuri par uşor banale.“ Rochie Miu Miu; colier Jennifer Zeuner Jewelry; balerini Jimmy Choo; inel din garderoba Alexei.

„Cine spune că albul nu se poartă iarna? Eu nu am astfel de reguli. Este strict o problemă de opţiune personală.“ Jachetă Moschino Cheap and Chic; cardigan Raoul; cămaşă Gap; pantaloni Fendi; pantofi Jimmy Choo.

„Lumea spune că mă defineşte stilul tomboy, ceea ce mă amuză, pentru că eu mai degrabă mă îmbrac ladylike.“ Sacou Marc Jacobs; pulover J Crew; cămaşă Thomaspinl.com; pantaloni MaxMara.

„Rochia aceasta este foarte… Fleetwood Mac. Purtând aşa ceva, aş putea fi într-o caravană de ţigani alături de Stevie Nicks.“ Rochie asos.com.

„Nu, nu urmează să mă căsătoresc, dar dacă aş face-o, cu siguranţă ar fi în acest deux-pièces.“ Top şi pantaloni Michael Kors; geantă Chanel.