9 paşi care îţi definesc stilul personal

Iată câţiva paşi simpli prin care putem ajunge mai uşor la… ceea ce înseamnă stil personal!

Este greu să construieşti o imagine coerentă care să te definească. Pe lângă faptul că este ceva în permanentă evoluţie şi perfecţionare, acţiunea de a tria şi a alege ce ţi se potriveşte cu adevărat poate fi de multe ori epuizantă. Cantitatea de informaţie este normă şi, de multe ori, din admiraţie pentru fashion icons consacrate, uităm că suntem persoane unice şi diferite şi că în modă nu totul funcţionează la fel pentru toată lumea. Iată câţiva paşi simpli prin care putem ajunge mai uşor la… ceea ce înseamnă stil personal!

Selectează-ţi cu atenţie muzele!

E puţin probabil să găseşti un singur style icon pe care să vrei să-l urmezi până în pânzele albe. Cele mai multe dintre noi şi-ar dori să fie combinaţia perfectă dintre mai multe fashioniste. De exemplu: e mai probabil să vrei să furi din nonşalanţa lui Mary-Kate Olsen de a purta orice cât se poate de firesc, să ai flerul lui Kate Bosworth de a compune ţinute memorabile cu piese basic sau originalitatea Siennei Miller. Aşadar, vânează imagini cu vedetele pe care le admiri şi în curând vei vedea că unele se repetă. Ei bine, acelea sunt muzele tale! Stai cu ochii pe ele şi fură esenţialul de la fiecare!

Etichetează!

Acum că ai trecut de etapa fotografiilor inspiraţionale, treci la nivelul următor! Uită de personaje şi concentrează-te doar pe ţinutele care ţi-au atras atenţia! Descrie vibe-ul pe care ţi-l transmite fiecare look ales: ladylike, modern, boem, clasic? Concentrează-te pe cuvintele care par să te definească cel mai bine. Îţi vor da mai multă claritate în alegeri de acum înainte.

Fotografiază-te!

Ştii acele zile în care simţi că nu ai arătat nicicând mai bine şi în care toată lumea te complimentează pentru lookul tău? Acelea sunt zilele în care trebuie să-ţi faci poze pe care să le păstrezi ca referinţe. Poţi porni de la outfiturile care au impresionat şi poţi reinterpreta elemente ce s-a dovedit că au avut succes. Ingenios, nu?

În galeria alăturată vei afla care sunt ceilalţi paşi ce trebuie urmaţi

 

Tags:
, ,
Bogdan Galca
bogdan.galca@ringier.ro