10 greșeli pe care le faci atunci când îți pregătești bagajul

Bagajul este mai mult decât o simplă funcție de călătorie. Este un proces creativ care îți poate face vacanța mai plăcută sau, din contră, ți-o poate strica. Noi am făcut o listă cu cele mai frecvente greșeli pe care le comitem atunci când facem bagajul.

  • Nu alegi geanta potrivită. În funcție de destinație și de perioadă, trebuie să îți alegi și geanta. Dacă îți petreci vacanța într-o destinație exotică, departe de casă, optează pentru un troller în care să îți încapă lucrurile necesare. Însă dacă alegi să pleci într-un city break, poți folosi o geantă de weekend în care poți depozita ținutele tale preferate.
  • Împachetezi prea multe lucruri. Întotdeauna vrem să avem un spațiu liber în bagaj pentru suvenirurile luate pentru cei dragi. Așadar, nu împacheta prea multe lucruri.
  • Nu îți iei costumul de baie cu tine. Există întotdeauna o piscină, o cadă cu hidromasaj, saună, în care te poți relaxa după un drum lung. Așa că ia-ți costumul de baie la tine indifierent de destinația aleasă.
  • Ignori piesele vestimentare pe care le poți purta în diferite moduri. Un pulover îți poate fi de ajutor atunci când vremea se schimbă brusc. Îl poți asorta cu o pereche de blugi sau îl poți purta peste rochia ta preferată. Mai mult, un pulover poate deveni o pernă confortabilă atunci când ai un zbor lung.
  • Nu iei cu tine suficientă lenjerie intimă. Un bagaj de patru zile este asemănător cu un bagaj pentru o săptămână. Totul poate fi reciclat și purtat mai mult decât o dată, cu excepția lenjeriei intime.
  • Iei cu tine doar hainele în culori deschise. Hainele în culorile deschise scot în evidență toate petele și se murdăresc foarte repede. Așa că ia cu tine și câteva piese vestimentare închise la culoare, în special tricouri. De asemenea, trebuie să ai neapărat în bagaj o pereche de jeanși negri.
  • Nu ești pregătită pentru schimbările de vreme. Verifică întotdeauna vremea cu o săptămână înainte atunci când pleci în vacanță. Indiferent de destinația aleasă, ia cu tine și câteva haine mai groase. Un sacou și un pulover sunt alegerea perfectă atunci când vine vorba de vremea răcoroasă.
  • Nu îți depozitezi corect pantofii. Cele mai multe branduri îți oferă saci de pantofi atunci când achiziționezi o pereche nouă de pantofi. Așa că folosește-i atunci când pleci în călătorii. Astfel vei ține departe bacteriile și murdăria de hainele tale.
  • Împachetezi prea multe haine. Atunci când ne facem bagajul, ne lăsăm duse de val în ceea ce privește vestimentația. Am vrea să ne luam tot dulapul cu noi, dar (din păcate) nu se poate. Creează-ți ținutele de acasă, astfel vei economisi timp și spațiu. Și nu uita, alege haine în care te simți confortabil și care pot fi purtate în mai multe moduri.
  • Nu ai o atitudine prea bună. Călătorii știu că atunci când pleci în vacanță orice este posibil. În ciuda planurilor tale bine stabilite, se pot întâmpla lucruri neprevăzute. Așadar, este important să ai o atitudine pozitivă și să fii pregătită pentru orice situație. Gândește-te la partea bună a lucrurilor. Dacă bagajul tău întârzie să apară sau este pierdut, este o scuză foarte bună de a adăuga piese noi în garderoba ta.

Foto: Hepta

tofan.diana
tofan.diana@glamour.ro