O nouă colecţie Rhea Costa

Materiale fluide, accesorii maxi: colecţia Resort2014 îţi propune o imagine nonconformistă.

 

Materiale fluide, accesorii maxi: colecţia Resort2014 îţi propune o imagine nonconformistă.

 

Te gândeşti la ţinutele pe care le vei purta zi de zi sezonul următor? Aruncă o privire şi la noile colecţii ale designerilor români. Resort2014, colecţia semnată Rhea Costa, îţi prezintă piese bazate pe materiale şi texturi versatile precum bumbacul, vâscoza, mătasea, pielea, tulle-ul sau voalul, transformate în piese structurale, cu o puternică influenţă arhitecturală. Paleta de culori include nuanţe pudrate de corai, galben, portocaliu, turcoaz, mentă, precum şi accente de auriu, negru şi alb.

„Este o colecţie minuţios lucrată, fiecare piesă având un tipar unicat, modelat manual, fiecare drapaj fiind foarte atent construit. Am ales materiale aparent simple, dar care se aşază impecabil, cu un impact vizual puternic şi le-am dus într-o direcţie de avangardă, fără a exagera proporţiile“, a declarat Andreea Constantin, designerul Rhea Costa.

Colierele maxi fac parte din aceeaşi colecţie Resort2014 şi sunt brodate manual cu cristale Swarovski. Genţile şi pantofii sunt semnate Cathias Edeline by Rhea Costa, o colecţie capsulă ce marchează o primă colaborare între cei doi designeri, Adeline Catinaş şi Andreea Constantin.

Dacă ultimele colecţii au debordat de fluiditate, feminitate dusă la rang de artă şi drapaje care scot cât mai mult în evidenţă silueta, Resort2014 propune o imagine nonconformistă, o îmbinare între elemente exacte de design structurat şi pasiunea pentru eleganţă.

Rhea Costa a lansat o linie destinată femeilor care caută să işi exprime personalitatea în fiecare moment prin haine care îndrăznesc să iasă din tipare, dar care nu le umbresc feminitatea şi linia siluetei. Deşi este o colecţie capsulă, ea conţine o varietate de piese: pantaloni scurţi, pantaloni lungi, salopete, topuri, jachete, rochii, fiind o premieră pentru prezentările cu care ne-a obişnuit designerul. 

În galeria foto vei găsi mai multe imagini de pe catwalk 

 

Foto: Cătălin Opriţescu / Lightaholic şi Radu Chindriş

Tags: