În stil franţuzesc: Isabel Marant

Designerul ne explică regulile de stil ale unei adevărate french girl. Urmează-le şi tu!

Designerul ne explică regulile de stil ale unei adevărate french girl. Urmează-le şi tu!

Designerul francez Isabel Marant recunoaşte zâmbind că, de multe ori, ea e propria sa muză. „Trebuie să fiu aşa“, spune ea, şi o face într-un mod atât de fermecător. „Nu vreau ca alţi oameni să poarte lucruri pe care nu le-aş purta chiar eu.“ Aşadar, ce tipar aplică? Piese simple, dar cu multă personalitate.

Marant este, probabil, designerul cel mai iubit de către fashion editori pentru acel vibe chic şi pentru alura oarecum băieţoasă, dar totuşi glam a hainelor sale – gândiţi-vă doar la bluzele confortabile, cu imprimeuri cu mesaje… kitsch, la tenişii cu platformă (ea a fost, de altfel, cea de la care a pornit trendul şi nebunia), şi jeanşii cu aplicaţii brodate. „Îmi plac hainele cu atitudine, dar în acelaşi timp care nu sunt foarte complicate“, spune ea. Şi aşa gândesc şi fanii ei, ca Miranda Kerr, Sienna Miller şi Kate Bosworth.

Însă, chiar după 20 de ani în acest domeniu, Marant spune că cea mai mare provocare în fiecare sezon este să reinventeze jeanşii. Cu fiecare colecţie însă găseşte un mod prin care jeanşii ei nu mai sunt chiar obişnuiţi – cu detalii de inspiraţie Navajo pe părţi ori cu imprimerui geometrice pe partea din faţă. „Jeanşii sunt uniforma secolului“, spune ea. „Oamenii îşi vor dori mereu o piesă de îmbrăcăminte în care să se poată mişca uşor, să o poată purta atât ziua, cât şi noaptea.“ De fapt, atunci când începe să facă designul jeanşilor săi, Marant are în minte o fată care, la început, se îmbracă cât mai elaborat, apoi realizează că tot ce-şi doreşte de fapt este să arunce pe ea o pereche de jeanşi. „Nu sunt un designer cu creaţii pentru covorul roşu“, spune Isabel Marant. „Îmi place să îmbrac femeile pentru provocările de zi cu zi. Acolo e de fapt viaţa reală.“

Dacă Isabel Marant ar fi fost un GLAMOUR Fashion Editor… ar fi ales

  • Jeanşi prespălaţi: „Încerc să creez jeanşi care nu sunt chiar obişnuiţi.“
  • Tenişi cu platformă: „Ştiam că vor face istorie.“
  • Dans clasic: „Sunt inspirată de balet pentru că pur şi simplu mi se pare minunat.“

De Rajni Lucienne Jaques; traducere de Alina Aliman; foto Steve Eichner, Yannis Vlamos, Shutterstock