Haider Ackermann

Eticheta lui: un mix de tăieturi gotice, suprapuneri texturate, detalii cu multe curele din piele şi tonuri de culoare din Africa.

Când un personaj legendar cum e Karl Lagerfeld l-a nominalizat ca fiind singurul designer demn de a prelua conducerea Chanel, lumea modei a intrat pur şi simplu în fibrilaţie. Cine e belgianul acesta cu rădăcini columbiene şi ce ştie el să facă de a reuşit să-l farmece într-atât pe Kaiser Karl?! Şi, dacă mai adăugăm la această informaţie şi faptul că un alt guru al modei, Martin Margiela, îi făcuse deja o ofertă lui Ackermann în 2009, iar Tilda Swinton şi Daphne Guiness sunt adevărate fane ale creaţiilor sale, putem spune că avem de-a face cu o adevărată „bombă“ detonată pe catwalk.
Născut în Bogotá, Columbia, Ackermann (40 de ani) a fost adoptat de o familie franceză (tatăl, cartograf, l-a luat cu el în călătoriile lui din Africa). Stabilit la 12 ani în Olanda, Haider spune că a avut un şoc să vadă atât de mult gri şi negru după explozia de culoare de pe tărâmul african. A urmat doar trei ani cursurile Royal Academy of Fine Arts în Antwerp, şi-a finanţat şi confecţionat singur prima sa colecţie (prezentată la Petit Palais) iar acum creaţiile lui se vând acum în peste 40 de ţări din lume.

Foto: Hepta

.