Cele mai bizare lookuri de pe catwalk

Ursuleţi în cap, măşti pe faţă, machiaje demne de un arlechin şi cele mai ciudate încălţări de pe faţa pământului: nu aveţi senzaţia că podiumurile se transformă uneori în parade de Halloween?

Ursuleţi în cap, măşti pe faţă, machiaje demne de un arlechin şi cele mai ciudate încălţări de pe faţa pământului: nu aveţi senzaţia că podiumurile se transformă uneori în parade de Halloween?

În fiecare sezon, printre rochii diafane, topuri cu tăieturi asimetrice şi pantaloni skinny, apar şi… ciudăţeniile. Ne place când designerii se desprind de tendinţele re-reinterpretate (până la urmă, de câte ori poţi reinventa o rochie neagră de cocktail?!). Însă nu înţelegem de ce, din dorinţa de a şoca, decid să sară calul, uitând că prét-â-porter înseamnă, înainte de toate, ceva… purtabil. „Mi-am dorit ca fetele trimise de mine pe catwalk să arate ca nişte luptătoare. Problema feminismului e din nou pe val şi am vrut să îmi exprim opiniile; am făcut-o prin modă“, a spus Miuccia Prada la finalul prezentării primăvară-vară 2014, explicând alegerea portretelor imense de pe rochiile fetelor, realizate de şase artişti. OK, am înţeles asta, însă de ce un sutien grosolan peste rochie, de ce şosete şi sandale? Ne pare rău, însă chiar nu ştim unde am putea pleca îmbrăcate aşa. Şi, ca să exemplificăm că tendinţele în modă chiar pot fi înţelese greşit, uitaţi-vă la alegerile făcute pe street-style: un camuflaj (total!) şi o ţinută alandala colorată (da, personajul din imagine chiar e un bărbat!).

Volume XXL şi moda „cuib de cuci“

Când vine vorba de coafură, am fi crezut că extravaganţele se vor opri la o nuanţă fucsia aplicată în şuviţe. Sau la un coc cât turnul Eiffel. Ei bine, nu! Imaginaţia hairstyliştilor n-a avut limite în acest sezon, aşa că ne-am întrebat ce cuib de pasăre ascunde oare cocul din şuviţe zărit la Junya Watanabe, de ce Garteh Pugh a optat pentru pene roz în loc de glugă şi, pentru numele lui Dumnezeu, cine ar ieşi din casă cu o căciulă şi un fular confecţionate din mici ursuleţi de pluş?

Balul mascat abia a început

Ştim că Marc Jacobs a vrut să marcheze cumva despărţirea de Louis Vuitton şi a trimis pe catwalk această… arătare cu pene şi grafitti (sincer, Marc, puteai să te descurci mai bine!). Şi dacă înţelegem că măştile cu cristale Givenchy reprezintă, într-adevăr, o declaraţie de stil, chiar nu reuşim să vedem utilitatea practică a unui machiaj ca dat cu var (ca la Thom Browne) sau a celui cu mărgele văzut la Manish Arora. 

Intră în galeria foto pentru a vedea cele mai ciudate lookuri văzute pe catwalk. 

Foto: Yannis Vlamos

Tags:
,