tiara Meghan Markle la nunta cu Prințul Harry

Ce tiara a purtat Meghan Markle la nunta cu Prințul Harry?

Meghan Markle a fost pur și simplu sclipitoare la nunta cu Prințul Harry, iar asta s-a datorat, în parte, tiarei purtate de ea. Iată ce istorie are accesoriul regal bătut în pietre prețioase.  

În onoarea nunții cu Prințul Harry, Meghan Markle a primit din partea Reginei Elisabeta tiara bătută în diamante a Reginei Maria, bunica Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Tiara din platină împodobită cu diamante dadează din 1932, iar broșa centrală detașabilă, care are zece diamante, a fost realizată în 1893.

Istoria acestei tiara pornește de la Regina Maria, bunica Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, pentru care a fost creat acest accesoriu regal. Broșa i-a fost oferită în 1893, pe când era Prințesa Maria, din partea comitatului Lincoln, la nunta ei cu Prințul George, Duce de York. Tiara și broșa au fost lăsate moștenire Reginei Elisabeta.

Pe lângă tiara, la nunta cu Prințul Harry, Meghan a purtat o pereche de cercei și o brățară, toate Cartier. Uite ce rochie de mireasă a purtat Meghan Markle la nuntă. 

Conform tradiției regale, doar femeile căsătorite au voie să poarte tiara (deși, de-a lungul timpului au mai existat excepții). O tiara de nuntă are o semnificație deosebită, fiind un simbol al unirii și al fidelității.

Iată și care este semnificația uniformei militare purtate de Prințul Harry la nuntă.

Foto: Hepta

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro