Green (R)evolution: noua colecție H&M, o expresie modernă a frumuseții artizanatului

Behind the scenes: H&M Conscious Exclusive 2018

Pornind de la sursa de inspirație a colecției, casa artiștilor suedezi Karin și Carl Larsson și de la pasiunea lor pentru grădinărit, ne-am imaginat această ședință foto într-un cadru absolut magic, de un verde intens. Te invităm să descoperi imagini din spatele camerelor de fotografiat și detalii despre piesele vestimentare și accesoriile din colecția H&M Conscious Exclusive 2018.

Colecția H&M Conscious Exclusive 2018 ne-a cucerit instant atât prin design, cât și prin povestea din spatele fiecărei piese în parte. De la rochiile de seară realizate din jacard înflorat la cele mini cu imprimeuri inspirate din tapiserii și piese statement precum kimono-ul din in cu broderie neagră, am ales piesele ce definesc cel mai bine spiritul colecției și totodată stilul Anei Morodan, sugerând forță, dar în același timp delicatețe. Țesăturile din jacard și imprimeurile sunt inspirate din obiecte de decor și dintr-o tapiserie cunoscută din casa artiștilor, în timp ce printurile reprezentȃnd modele de arbori recreează picturile murale de pe pereții și tavanul uneia dintre încăperi.

Un sacou este mai versatil decât crezi! Dacă vrei să obții un look ce îmbină elementele masculine cu cele feminine, poartă-l ca atare, în loc de bluză și cu o fustă amplă.

Întreaga colecție este realizată din materiale sustenabile, inclusiv bijuteriile și accesoriile. Pe lângă in, mătase și bumbac obținute organic, TENCEL™ și poliester reciclat, H&M introduce anul acesta argintul reciclat și ECONYL®, o fibră provenită din nailon 100% regenerat, din năvoade de pescuit și alte deșeuri. Bijuteriile inspirate din abajurile casei familiei Larsson sunt obținute din deșeuri industriale, cum ar fi sfeșnice vechi, tacâmuri, monede și bijuterii.

Green (R)evolution: noua colecție H&M, o expresie modernă a frumuseții artizanatului

Ana poartă una dintre piesele noastre favorite: un kimono realizat din amestec de in și mătase cu o broderie ce îi oferă o notă dramatică.

Te invităm să descoperi editorialul în ediția de aprilie a revistei GLAMOUR.

Silvia Cristescu
silvia_cristescu@hotmail.com