Ashley Graham nu a participat la Met Gala 2016 deoarece niciun designer nu a vrut să creeze o ținută special pentru ea

Deși acum este unul dintre cele mai apreciate modele, Ashley Graham nu s-a numărat mereu printre favoritele designerilor.

A apărut de multe ori pe coperta celor mai importante reviste din lume, printre care Vogue și Glamour, a defilat pentru Michael Kors și are peste 4,7 milioane de persoane care o urmăresc pe Instagram, dar nu a reușit să găsească un designer care să îi creeze o ținută pentru cel mai important eveniment din industria modei.

Graham a dezvăluit pentru New York Magazine că nu a participat la Met Gala 2016 deoarece niciun designer nu a fost dispus să ajusteze o ținută special pentru măsurile sale. Modelul susține că motivul este că nu a avut o relație apropiată cu designerii la momentul respectiv, dar Jada Yuan, cea care a intervievat-o pe Ashley, crede că motivul este cu totul altul: modelul nu se încadrează în tiparul pe care designerii îl au.

În decembrie 2016, Graham a apărut pe coperta ediției de ianuarie British Vogue, iar editorialul său a venit la pachet cu un text scris de redactorul șef de la vremea respectivă, Alexandra Schulman, în care aceasta a criticat oamenii din industrie care au refuzat să creeze ținute pentru ședința foto cu Graham.

„Nu pot să înțeleg cum, în timp ce întreaga lume își dorește ca industria modei să îmbrățișeze toate mărimile și formele corpului uman, redefinind conceptul de frumusețe, unele dintre cele mai faimoase branduri par să se îndrepte în direcția opusă“, a scris aceasta la momentul respectiv.

Deși pare că va mai dura mult până când cei care activează în modă vor accepta că fiecare femeie este diferită și nu ne pot crea un șablon care să se potrivească tuturor, Ashley Graham este hotărâtă să schimbe asta.

„Știu că sunt pusă pe un piedestal pentru că am pielea deschisă la culoare și e de neconceput că nu vedem femei de culoare la fel de faimoase în această industrie. Trebuie să vorbesc despre asta și trebuie să le mulțumesc acelor femei deoarece ele mi-au deschis porțile și m-au ajutat să ajung aici“, a spus Ashley.

Graham a participat pentru prima dată la Met Gala în 2017, într-o rochie H&M.

Foto: Hepta

erika
erika.chivu@ringier.ro