7 trucuri de fashion pe care trebuie să le încerci

Nu ne sunt străine urgențele în materie de fashion. În cartea sa, How to Get Dressed, Alison Freer a oferit câteva secrete profesioniste ca să-ți faci hainele să arate și să se potrivească mai bine. De la îmblânzirea sârmei de la sutien până la eliminarea liniei pantalonilor, aici găsești 8 dintre cele mai interesante trucuri.

  1. Ai observat că buzunarele de la pantalonii tăi ies afară când te așezi sau te ridici? Du-i la un croitor pentru a coase buzunarele. Oricum, cine folosește buzunarele de la pantaloni?

  2. Trebuie să vorbim: uneori minunaţii tăi balerinii miros la fel cum miroase vestiarul unei echipe de fotbal. Pentru a ține mirosurile urâte la distanță, umple o pereche de șosete vechi cu bicarbonat, fă-le un nod și pune-le în pantofii mirositori înainte să-i porți.

  3. Pentru a fixa capătul curelei, foloseşte o bandă dublu adezivă – în lumea modei este la mare căutare „topstick tape“, practic o bandă dublu adezivă folosită de domni ca să fixeze peruca de chelie, dar care este minunată atunci când vrei să ascunzi bretelele de la sutien sau să mai domoleşti un decolteu abisal.

  4. E bine să-ţi scurtezi jeanşii pe măsura ta, dar ai grijă să nu exagerezi. Asigură-te că i-ai spălat și i-ai uscat cel puțin o dată înainte să-i duci la croitor.

  5. Sârma de la sutienul tău preferat iese mereu afară? „Peticeşte“ locul cu un plasture special pentru băşici. Va ține sârma la locul ei și nu-ți va mai înțepa sânul.

  6. Ok, da, ştim deja că nu e bine să ne cumpărăm încălţări care nu ni se potrivesc. Dar ce te faci când CEA MAI FRUMOASĂ PERECHE DE PANTOFI este cu un număr mai mic? Freer spune că cea mai eficientă metodă este să pulverizezi puţin „cooking spray“ – practic, puţin ulei de măsline – şi pantofii preferaţi vor deveni şi cei mai confortabili.

  7. Dacă trebuie să porţi o rochie strâmtă şi vrei să maschezi linia inestetică a lenjeriei intime, taie puţin bikinii pe lateral, în dreptul cusăturilor, pentru a elibera presunea elasticului care te deranjează.

  8. Dacă te-ai tăiat la birou cu hârtie şi ţi-ai pătat camaşa preferată cu un strop de sânge, cea mai bună armă împotriva petei este chiar… propria ta salivă. Doar linge și freacă țesătura pentru a elimina instantaneu pata. Evident, este vorba de mici pete de sânge, nu la cantități demne de un film horror.

Foto Yannis Vlamos

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro