7 programe de vară pentru liceenii pasionați de modă  

Sezon de sezon te pui la curent cu trendurile, ai un întreg folder cu fotografiile lui Irving Penn și Richard Avedon salvat pe desktop și ai fi în stare să renunți la toate macarons-urile din lume pentru o vizită la o expoziție Margiela la Paris. Te recunoști? Ei bine, dacă moda se numără printre marile tale pasiuni și vrei să faci carieră în domeniu atunci e bine să știi că poți urma cursuri la unele dintre cele mai prestigioase școli din lume.

Cele șase programe de vară pe care le-am ales te vor plimba de la New York până la Paris și Londra, în câteva dintre cele mai renumite școli de modă, unde vei avea ocazia să înveți o mulțime de lucruri, de la fashion media la design de pantofi și metode de cusut. În plus, s-ar putea să ai ocazia să asiști la cursuri susținute de nume importante din industrie — toate în timp ce îți construiești portofoliul ideal pentru a-ți asigura un loc la facultatea dorită.

Dezavantajele țin așa cum bănuiești de taxele uneori mari (cele de scurtă durată sunt desigur mai accesibile) și de concurența acerbă. Multe școli de modă din întreaga lume au devenit printre cele mai competitive din țările lor iar rivalitatea devine cuvânt de lege: „Diferența este că acum sunt din ce în ce mai multe persoane care concurează pe aceleași locuri limitate încât, sincer, trei sferturi din studenții pe care i-aș fi acceptat acum 20 de ani, astăzi nu ar mai fi admiși”, spunea Willie Walters, fosta directoare de cursuri la renumita școală londoneză Central Saint Martins, într-un interviu pentru Business of Fashion.

Concurență? Fus orar diferit? Intră în galeria foto, citește ce cursuri fabuloase ți se pregătesc și sigur nu te vei lăsa intimidată de astfel de mici impedimente.

De Sofia Scarlat; foto: Condé Nast College of Fashion 

mirela.ujica
mirela.ujica@glamour.ro