7 ocazii numai bune de scos rochia de seară în lume

Rochiile de seară lungi sunt fabuloase, dar au un defect: nu pot fi purtate oriunde și oricând. Când ai mai și găsit rochia perfectă, direct coborâtă de pe coperta unei reviste, și descoperi că nu prea ai unde să o scoți în lume, frustrarea e destul de mare. Cum faci să împaci rochia cu evenimentele din viața ta?

Dacă în tinerețea bunicilor noastre și în epoca filmelor clasice, cu Ava Gardener sau Veronica Lake, ocaziile în care puteai purta o rochie de seară, în special în varianta lungă, erau mai numeroase, astăzi ele sunt din ce în ce mai puține. Ne îmbrăcăm tot mai practic, chiar și atunci când ținutele au o nuanță elegantă. Sunt destule evenimentele cu ceva pretenții în care o scoți la capăt cu o rochie simplă de cocktail sau chiar purtând jeansi, dacă îi combini cu alte materiale prețioase.

Unde mai întâlnim astăzi rochia cu adevărat elegantă – de purtat, nu doar de admirat? Ne clătim ochii cu modelele splendide prezentate pe podium și la galele frecventate de celebrități, dar cât de mult ne putem inspira de acolo? Hai să vedem unde poți purta o astfel de rochie de seară elegantă și cam ce tip s-ar potrivi cel mai bine, pentru fiecare eveniment în parte.

  1. Galele pentru strângeri de fonduri

Transformă-te în voluntar, fă un bine comunității tale, lărgește-ți cercul de prieteni, iar atunci când organizația alături de care lucrezi anunță un bal de caritate sau un eveniment de fundraising, răspunde prezent. Este un moment bun să agăți tricoul în cui și să iei de pe umeraș rochia de seară. Astfel de evenimente strâng în jurul lor personalități din sfera de business, celebrități și reprezentanți ai diverselor instituții, așa încât dress code-ul este destul de strict.

  1. Nunțile

Intră în categoria baluri – ocazii numai bune de scos rochia de seară din șifonier, dar și rochia de zi lungă. Dacă, însă, ai depășit momentul balului de absolvire, alte ocazii similare vor fi din ce în ce mai puține. Așa că rămân nunțile, evenimente pentru care te pregătești intens și din vreme și unde nimeni nu va ridica o sprânceană dacă ai acordat o foarte mare atenție ținutei. Poți alege o rochie înflorată, de vară, potrivită atât pentru zi, cât și pentru petrecerea de seară.

  1. Evenimentele de tip black-tie

Aici intră diverse ocazii, de la petrecerea de Crăciun a firmei, în cazul în care s-a stabilit o tematică fancy, la invitația de a participa la alte evenimente din oraș: petreceri ale colaboratorilor tăi, lansarea unui automobil nou, petrecerea de aniversare a unei publicații, lansarea unui nou centru de evenimente.

  1. Concertele de muzică clasică

Chiar dacă nu ai mai participat până acum la un astfel de eveniment muzical și nu știi dacă va fi pe gustul tău, acordă-i o șansă. Câștigul e dublu: o experiență culturală nouă, pe care cu siguranță ți-o vei aminti mult timp și un moment în care te vei simți cu adevărat specială în noua ta rochie. Imaginează-ți cum e să te prezinți la Ateneu, într-o astfel de ținută.

  1. A proper date

Măcar o dată, în viața voastră de cuplu, organizați o întâlnire ca la carte: flori, cină romantică într-un restaurant exclusivist, rochie de seară și cravată. Poți alege și rochia lungă, dacă nu pare chiar de bal, însă mult mai potrivit ar fi un asemenea model, pe negru –  pe care îl poți scoate, din nou, în lume, la diverse evenimente de tip cocktail.

  1. De la cursuri de dans, la serate și competiții

Dacă te-ai înscris la cursuri de dans, nu te limita la programul obișnuit. Școlile de dans organizează, de obicei, o întreagă serie de evenimente unde pantofii de dans și rochiile elegante și colorate sunt elemente binevenite, uneori chiar obligatorii. Semnează condica la night party, ieșiri în club împreună cu colegii de dans, competiții și workshop-uri.

  1. Ședință foto

În sfârșit, dacă ești iremediabil îndrăgostită de noua ta rochie de seară și nu se arată, încă, nicio ocazie specială la orizont, sună-ți amicul fotograf și organizați împreună o ședință foto profesionistă. Avantaj, tu: ai posibilitatea să testezi toate ipostazele în care noua ținută poate fi purtată și îți schimbi fotografia de profil de pe Facebook cu una cu adevărat reprezentativă.

Ce zici, te-am ajutat? Care dintre ocaziile de mai sus fac parte, cel mai des, din agenda ta?

Sursă foto: Shutterstock

erika
erika.chivu@ringier.ro