6 sfaturi ca să îţi pregăteşti garderoba de vacanţă

Este adevărat: pentru o vacanță de 10 zile poți fi chiar fericită cu doar un singur bagaj. De fapt, mai mult decât atat.

Este foarte ușor să eviți surprizele neplăcute, asta dacă acorzi ceva timp pentru a plănui să iei cu tine exact lucrurile de care ai nevoie.

#1: Fii foarte dură cu tine când vine vorba de pantofi

Pantofii ocupă cel mai mult spațiu în bagaj și este frustrant să iei o pereche pe care nici măcar nu o vei purta. Stilistul celebru Cher Coulter este anti-stiletto. „Foarte multe femei împachetează pantofi cu toc, apoi ajung într-un loc relaxant și simt că trebuie să se schimbe și nu îi poartă”, a spus aceasta.

#2: Alege perechi care pot fi folosite în ocazii diferite

Pantofii pe care îi alegi pot fi purtați atât la micul dejun, cât şi la cină. Asta înseamnă să selectezi perechile care consideri că vor arăta bine cu pantaloni scurți pe timpul zilei, dar și foarte chic alături de o rochie fără bretele. Depinde atât de stilul tău, cât și de locul unde mergi, asta ar putea însemna o pereche de pantofi sport albi, clasici, sau o pereche de sandale fără toc.

#3: Alege piese vestimentare pe care crezi că le poți purta în mai multe feluri

Ai şi tu acele piese în garderobă care pot fi purtate într-un singur fel? Renunţă la ele – locul lor nu este într-un bagaj de vacanţă. În schimb, alege lucrurile îţi plac foarte mult şi care pot fi purtate în mai multe combinaţii. De asemenea, rezistă tentației de a le alege pe cele mai strălucitoare și mai îndrăznețe. Acele piese te fac să ieși în evidență și este puțin cam greu să le porți din nou două zile mai târziu.

#4: Fii practică în legătură cu vremea

Urmărește informaţiile despre cum va fi vremea acolo unde îţi vei petrece vacanţaO umbrelă mică și o pereche de cizme din cauciuc s-ar putea să fie cele mai purtate piese din valiza ta.

#5: Limitează-te la o singură poșetă

Dacă ești o iubitoare de genți, este foarte tentant să le iei pe cele favorite pentru cină, dar este complet inutil. Găsește o geantă care să se potrivească atât ţinutelor de zi, cât și pentru serile glamorous. Puncte bonus: dacă bareta se poate îndepărta, poți transforma geanta într-un clutch.

#6: Probează toate hainele înainte de a le pune în bagaj

Poate părea simplu, dar îți poate lua o veșnicie să accepți asta. Să-ți așezi lucrurile pe pat înainte de a le pune în bagaj nu este de ajuns. Un top și o fustă poate că nu se vor potrivi atât de bine. Dacă vei încerca toate outfit-urile înainte de a le aşeza în geantă, te vei asigura că totul se potrivește și te va ajuta să-ți dai seama dacă unele lucruri îți plac atât de mult încât să le iei cu tine.

Foto Hepta

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro