The Beguiled, Wonder Woman, Lady Bird - top 10 filme regizate de femei pe care trebuie sa le vezi

Top 10 filme regizate de femei pe care trebuie să le vezi

Sezonul premiilor s-a terminat, însă mișcările Time’s Up și #MeToo nu sunt nici pe departe aproape să dispară, din contră am putea spune, ne așteaptă un drum extrem de lung și anevoios până când ordinea va fi restabilită în lume. În special în contextul ultimei perioade, un lucru este clar – femeile trebuie să fie apreciate și să li se recunoască meritele pentru tot ceea ce fac. Noi ne-am gândit la 10 regizoare ale căror filme nu trebuie să le treci cu vederea și care merită din plin să fie cunoscute de cât mai multă lume! Intră în galerie pentru a le descoperi pe toate.

Top 10 filme regizate de femei

2017 a fost un an notabil pentru regizoare – de la Patty Jenkins care a doborât box office-ul cu „Wonder Woman” până la Sofia Coppola care a făcut istorie, fiind a doua femeie care a câștigat premiul pentru Cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Cannes cu „The Beguiled”.

Se pare că anul 2018 nu se va lăsa mai prejos, căci ne așteaptă filme incredibile precum „Blockers”, „Mary Queen of Scots” și „A Wrinkle of Time”, toate acestea regizate de femei. Cel din urmă este cu precădere important datorită faptului că este primul film regizat de o femeie (Ava DeVernay) cu un buget de peste 100 de milioane de dolari. Doar acest amănunt face ca „Wrinkle” să marcheze dintre cele mai importante momente pentru femei din istoria cinematografiei.

Desigur, acestea nu sunt singurele filme care merită din plin atenția ta. Pentru moment, descoperă selecția noastră în galerie.

Foto: Hepta, Northfoto

Tags:
Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com