Top 5 comedii pe care oricine ar trebui să le vadă

Ştiţi serile şi weekendurile acelea în care tot ce îţi doreşti este să leneveşti pe canapea, cu un bol de cireşe alături şi să te uiţi la o comedie bună?

Dacă ai văzut toate cele 15 pelicule din topul nostru cu cele mai bune comedii ale tuturor timpurilor mai avem câteva sugestii de filme numai bune de pus pe listă. Şi punem pariu că cel puţin câteva dintre ele te vor surprinde plăcut.

Începem cu prima dintre părţile seriei Bridget Jones: Bridget Jones’s Diary, ecranizarea romanului publicat în 1996 de jurnalista Helen Fielding şi vândut în peste 4 milioane de exemplare în întreaga lume, ne făcea cunoştinţă pe atunci cu un personaj deopotrivă amuzant şi adorabil care în pragul vârstei de 30 de ani lua o hotărâre importantă. „Am decis să fiu stăpână pe viaţa mea şi să încep să ţin un jurnal, înregistrând toate evenimentele importante. Hotărârea numărul 1: obligatoriu voi slăbi câteva kilograme. Hotărârea numărul 2, la fel de importantă: voi găsi un prieten drăguţ şi sensibil cu care să ies şi nu voi face vreo pasiune romantică pentru niciunii din următorii: alcoolici, obsedaţi de carieră, voyeuri, labili emoţional sau perverşi“. Este cineva care nu îşi aminteşte monologul lui Bridget?!

 

Foto: www.outnow.ch

Bogdan Galca
bogdan.galca@ringier.ro