top-10-filme-interzise-diverse-tari-colaj

Top 10 filme interzise în diverse țări

Știm cu toții – atunci când auzim cuvântul „interzis” ni se stârnește brusc interesul. Probabil de aceea te și afli aici! Iar cum publicitatea negativă este, în fond, tot publicitate, multe dintre filmele interzise în diverse țări au beneficiat în felul acesta de mai multă expunere.

Cu toate astea, nu au fost întotdeauna și cele mai vizionate filme, însă tu trebuie să le bifezi pe lista ta.

Religia, politica, consumul de droguri, tenta sexuală sau violența sunt factorii care pun deobicei sub interdicție anumite filme. Însă nu de fiecare dată. Motivele sunt uneori de-a dreptul incredibile – „Shrek” a fost interzis în Israel din cauza unei glume referitoare la vocea pițigăiată a unui cântăreț local. Alteori, ele nici nu sunt precizate cu claritate, așa cum s-a întâmplat în cea mai mare parte a Africii, cu filmul „The Wolf of Wall Street” în regia lui Martin Scorsese.

top 10 filme interzise wonder woman

Wonder Woman (2017) – Patty Jenkins

Starul și protagonista din „Wonder Woman”, Gal Godot, a reprezentat motivul pentru care filmul a fost retras din distribuția pentru Liban înaintea premierei. În 2004, actrița a fost înrolată în armata israeliană, iar acest lucru a stârnit o întreagă campanie împotriva ei, conform unei legi vechi de zeci de ani care printre altele, interzice produsele provenite din Israel și le interzice cetățenilor libanezi să călătorească în Israel sau să aibă contacte cu aceștia. Cele două țări se află în conflict, dar cu toate acestea, filmul poate fi văzut online și este valabil pe DVD. Filmul a fost interzis de asemenea în Qatar și Tunisia.

 

Intră în galerie pentru a afla ce filme au fost interzise în diverse țări de-a lungul timpului.

 

Foto: Northfoto

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com