Servicii de streaming audio si video disponibile in Romania

Servicii de streaming audio și video disponibile în România

Suntem continuu conectați, iar acum este mai ușor ca niciodată să ai acces la informație. Poți asculta orice piesă îți trece prin minte de pe telefon sau în câteva secunde poți avea propriul tău cinematograf la tine acasă. După schimbul nesfârșit de recomandări pe Netflix pe care îl faci cu prietenii și mult așteptatul anunț că Spotify a ajuns în țara noastră, noi am făcut o trecere în revistă a tuturor serviciilor de streaming audio și video disponibile în România. Intră în galerie și vei găsi un top 3 al lucrurilor de neratat dacă tot ai ajuns acolo.

Servicii de streaming audio

Spotify

Spotify, cel mai popular serviciu de streaming audio din lume, a fost primit în România cu surle și trâmbițe și asta pe bună dreptate! Poți opta fie pentru versiunea Premium, în valoare de 4,99 de dolari, fie pentru cea gratuită. Pentru versiunea Premium, ai o perioadă de 30 de zile în care poți testa gratuit serviciul. De ce Premium? Pentru că poți descărca muzica preferată și asculta oriunde fără conexiune la Internet, nu vei fi deranjat de reclame, vei putea da skip pieselor, iar calitatea sunetului va fi superioară.

Spotify este recunoscut pentru algoritmul care îți recomandă muzică în funcție de preferințele tale. Trebuie doar să alegi o piesă, un album sau un artist, iar Spotify îți va genera un playlist care te va ajuta să descoperi muzică asemănătoare. În plus, vei găsi topuri și posturi de radio în funcție de felul în care te simți sau activitățile pe care le desfășori.

TIDAL

Pentru cei mai pretențioși când vine vorba de sunete și mereu în căutare de calitate înaltă, atunci TIDAL este cea mai bună variantă. Serviciul a fost lansat în toamna lui 2014 de către Project Panther Bidco, compania cântăreţului şi producătorului Jay-Z.

TIDAL îți oferă acces la peste 52,7 milioane de piese și peste 200,000 de videoclipuri. Poți alege între TIDAL Premium pentru 19.99 lei/lună  – calitate a sunetului standard, videoclipuri de înaltă definiție și editoriale scrise de experți și TIDAL HiFi pentru 39.99 lei/lună – sunet de înaltă calitate + restul beneficiilor Premium. Pentru ambele variante primele 30 de zile sunt gratuite.

Apple Music

Apple Music îți pun la dispoziție 45 de milioane de melodii, gratis, pentru 3 luni. Îți poți asculta muzica preferată fără reclame, pe toate dispozitivele tale, atât online cât și offline, iar streamingul îl poți începe cu versiunea gratuită de abonament Apple Music pe trei luni, la care poți renunța oricând. Prețul unui abonament Individual este de 19.90 lei/lună, abonamentul Student costă 9.99 lei/lună, iar cel pentru Familie, 29.90 lei/lună.

Pentru un plus de inspirație, trebuie doar să îți creezi un profil și să îți urmărești prietenii pentru a vedea ce muzică ascultă și să partajezi la rândul tău ce îți place. Fii propriul tău DJ și creează cu ușurință un playlist cu melodiile favorite sau ascultă mixajele create de Apple Music pentru tine, bazate pe melodiile care îți plac cel mai mult.

Google Play Music

Pe Google Play Music poți stoca până la 50.000 de cântece sau te poți abona pentru a beneficia de acces fără anunțuri la 35 de milioane de cântece și pentru a asculta muzica offline. Accesul nelimitat la Google Play Music costă 22 lei/lună, primele 30 de zile fiind gratuite.

Deezer

Pe Deezer te poți bucura gratuit de muzică nelimitată pe mobil și web, în timp ce abonații Deezer Premium+ beneficiază atât de muzică, cât și de divertisment și sport la cerere pe toate dispozitivele, fără întreruperi publicitare și la o calitate audio superioară. Abonamentul Premium costă 6.99 euro/lună, cu 30 de zile gratuite, în vreme ce abonamentul Deezer Family, 10.49 euro/lună.

Deezer recomandă Flow – toată muzica ta preferată, combinată cu recomandări nou-nouţe şi cântece de care ai şi uitat că îţi plac. Flow învaţă să cunoască ce îţi place şi ce nu şi îţi propune un flux infinit de muzică, aleasă special pentru tine. Nu trebuie decât să apeşi pe buton.

Zonga

Zonga este un player cu toată muzica ta deja în Cloud, ascultabilă cu sau fără Internet, sincronizată pe toate device-urile tale. Zonga a fost lansată în 2012 de către echipa Trilulilu, din dorința de a oferi tuturor românilor posibilitatea de a se bucura legal de muzica și artiștii lor favoriți, oriunde și oricând.

Există trei tipuri de conturi Zonga: Free – ai stații radio personalizate, asculți muzică la calitate standard, cu reclame și limitare de skip la melodii; Plus poate fi testat gratuit timp de o lună – asculți muzică HD, fără reclame, poți sări peste oricâte melodii, iar prețul este de 8.99 lei/lună; Premium poate fi și el testat gratuit o lună – de la 21.99 lei/lună cu toate beneficiile Plus, acces la peste 36 de milioane de piese și playlist-uri nelimitate, cu opțiunea de a descărca și asculta muzică conexiune la Internet.

Servicii de streaming video

Netflix

Fără doar și poate serviciul nostru preferat de streaming. Netflix este un serviciu online, care oferă o largă varietate de seriale, filme, documentare și conținut original pe mii de dispozitive conectate la internet. Poți alege între trei tipuri de abonamente: varianta Minim – 7.99 euro, unde poți viziona nelimitat filme și seriale, varianta Standard – 9.99 euro, nelimitat filme și seriale HD pe care le poți viziona simultan pe două ecrane și varianta Premim, 11.99 euro – nelimitat filme și seriale HD și Ultra HD pe care le poți viziona simultan pe patru ecrane. Toate cele trei abonamente pot fi anulate oricând, iar timp de o lună îl poți testa gratuit. Cu Netflix, poți viziona fără restricții conținut și fără întreruperi cauzate de reclame.

HBO Go

HBO Go promite peste 2000 de ore de seriale și filme: seriale de succes, blockbustere faimoase și cele mai simpatice producții pentru copii.  Poți urmări toate sezoanele celor mai bune seriale și te poți bucura de peste 4000 de episoade dar și de sute de filme pe dispozitivul preferat. Serviciul este disponibil și prin abonare directă și îl poți testa o lună gratuit. Perioada de gratuitate este valabilă pentru toți abonații noi, iar după luna gratuită, plătești doar 19,99 lei/lună. Abonamentul poate fi anulat oricând.

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video oferă o selecție de titluri originale Prime, precum și filme și seriale populare. Prețul inițial al unui abonament începe de la 2.99 euro pe lună pentru șase luni, iar apoi crește la 5.99 euro. Serviciul poate fi testat gratuit și anulat oricând.  Îți poți viziona filmele și serialele preferate de pe orice dispozitiv, până la trei dispozitive simultan.  Poți viziona și offline, având opțiunea de a downloada conținut.

Foto: Deezer.com, Netflix.com, Northfoto, Hepta

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com