Se lansează volumul Dan Perjovschi. The Book of Notebooks!

După lansarea sa la Viena, în luna martie, a venit momentul ca volumul bilingv Dan Perjovschi. The Book of Notebooks/Cartea carnetelor  să fie inaugurat și în București: pe 20 Aprilie, la Fabrik se va întâmpla distracția, pe-nserat. Proeictul editorial, care cuprinde și contribuții de la Jelena Vesić, Alina Șerban, What, How & for Whom / WHW, Kristine Stiless, explorează arhiva artistului și narațiunile sale grafice, mai precis carnetele sale devenite deopotrivă un spațiu privat de lucru și unul public de expoziție. Avem, astfel, ocazia să tragem cu ochiul la acest univers în care se consemnează atâția ani de istorie atât personală cât și oficială, observații, obiceiuri și desigur, umorul atât de ascuțit al artistului. Tirajul este unul limitat, iar volumul face parte din programul editorial P+4 Publications, al Asociației Pepluspatru, dedicat artiștilor români contemporani.

Dan Perjovschi nu credem că mai are nevoie de prezentare, dar specificăm în treacăt că a avut expoziții personale în locuri precum Tate Modern Londra, MoMA New York sau Macro Roma. Cu siguranță îl știi măcar ca tipul ăla care face desenele deștepte de fiecare dată (și au tot fost ocazii) când se lasă cu vreun protest mai serios.

Noi abia așteptăm să răsfoim măcar cele 576 de pagini de carnete reunite în acest volum, așa că îți dăm întâlnire pe 20 aprilie, la Fabrik!

 

Foto: Claudiu Ștefan, Fabrik

 

Emilia Barbu
emilialaland@gmail.com