Producția pentru filmul „Downton Abbey” începe vara aceasta

Producția pentru filmul „Downton Abbey” începe vara aceasta

Producția pentru filmul „Downton Abbey” va începe oficial vara aceasta. Creatorul serialului, Julian Fellowes, împreună cu regizorul episodului pilot, Brian Percival, se pregătesc să dea startul producției lungmetrajului „Downton Abbey” vara aceasta, reunind totodată distribuția originală principală a serialului.

„Downton Abbey” ajunge pe marile ecrane și reunește distribuția originală a serialului

Atât Fellowes cât și alți actori au fost destul de vocali legat de faptul că își doresc să transforme „Downton Abbey” într-un lungmetraj. Serialul a rulat timp de 6 sezoane și a strâns 52 de episoade între anii 2010 și 2015, devenind unul dintre cele mai populare seriale britanice din America.

„Din momentul în care „Downton” a luat sfârșit, fanii au așteptat cu nerăbdare următorul capitol din viața familiei Crawley”, a declarat Peter Kujawksi de la Focus Features. „Suntem entuziasmați să ne alăturăm unei echipe incredibile de producători, actori și meseriași, condusă de Julian Fellowes și Gareth Neame, totul pentru a readuce la viață „Downton”, pe marile ecrane”, a mai spus Kujawksi.

Servicii de streaming video disponibile in Romania

De-a lungul timpului, serialul a câștigat 15 premii Emmy și a adunat 69 de nominalizări, fiind cel mai nominalizat serial internațional din istoria premiilor Emmy.

Printre actorii care se vor reîntoarce în rolurile pe care le-au interpretat și în serial, se numără Michelle Dockery, Maggie Smith și Hugh Bonneville. Partenerii producției sunt Carnival Films și Focus Features. Nu se cunosc mai multe detalii despre peliculă și nici data în care aceasta va fi lansată.

Foto: Northfoto

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com