„Prietena mea genială”- primele imagini din seria produsă de HBO după tetralogia napoletană a Elenei Ferrante

După ce ne-a ținut cu sufletul la gură preț de 4 romane, a venit momentul să umplem golul lăsat în viețile noastre cu o nouă serie de 8 episoade produsă de HBO  bazată pe primul volum din tetralogia napoletană. Și deși mai avem ceva de așteptat până ne vom putea delecta cu această mini-serie cu potențial de cult, primele imagini cu actrițele din rolurile principale deja ne dau o idee despre cum va arăta producția care se filmează în prezent în Caserta, Italia.

După un casting care a inclus aproape 9 000 de copii și 500 de adulți într-o perioadă de 8 luni, actori dar și amatori,  Elisa Del Genio și Ludovica Nasti au fost alese să joace rolurile prietenelor în copilărie, iar Margherita Mazzucco și Gaia Girace preiau ștafeta apoi pentru a le personifica pe Elena și Lila adolescente.

Producția My Brilliant Friend estimează un cast de peste 150 de actori și 5 000 de figuranți, asta pe lângă un platou de filmare impresionant în care s-a recreat întregul cartier din Napoli, atât de esențial poveștii. Și pe lângă toate aceste cifre impresionante, noi cu siguranță numărăm zilele până când vom putea vedea rezultatul!

Foto: HBO

 

Emilia Barbu
emilialaland@gmail.com