Premiile Oscar vor avea o nouă categorie

Premiile Oscar vor avea o nouă categorie

Academia Americană de Film a anunțat mai multe modificări importante în ceea ce privește desfășurarea Premiilor Oscar. Una dintre ele este introducerea unei noi categorii în competiție, pentru filmul cu rezultate remarcabile la public. 

Academia Americană de Film a anunțat ieri că a introdus o nouă categorie în competiția Premiilor Oscar. Astfel că filmul cu rezultate remarcabile la public va fi recompensat cu o statuetă. Asta înseamnă că filmele care au mare succes de box office, dar sunt mai puțin agreate de critici, vor avea șansa să fie recunoscute și recompensate cu un trofeu, în cadrul galei de decernare a Premiilor Oscar.  Nu se știe însă dacă premiul Oscar pentru filmul cu rezultate remarcabile la public va fi oferit începând cu ediția de anul viitor sau mai târziu.

Opiniile publicului legate de noua categorie a Premiilor Oscar nu au fost pozitive. Mulți jurnaliști de film și cinefili susțin că această modificare este doar o scuză pentru ca blockbustere de mare succes să nu fie nominalizate la categoria Cel Mai Bun Film.

Academia Americană de Film a fost de multe ori acuzată de internauți că nu a luat în considerare filme foarte populare în competiția pentru Premiile Oscar pentru că era vorba de blockbustere și nu filme indie. De exemplu, Wonder Woman, care a fost un hit de box office și nu a primit nicio nominalizare la Oscar. The Dark Knight, regizat de Christopher Nolan, a fost nominalizat la opt categorii, dar nu și pentru Cel Mai Bun Film.

 

În plus, Academia Americană de Film a schimbat data galei din 2020. Deși Premiile Oscar au loc anual la sfârșitul lunii februarie – începutul lunii martie, în 2020, gala va avea loc pe 9 februarie. Nu au fost dezvăluite motivele pentru această schimbare. Pentru cei care urmăresc în fiecare an gala în fața televizorului, Academia a decis scurtarea difuzării la doar trei ore pentru a o face mai accesibilă publicului din întreaga lume.

Foto: Hepta

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro