Lux la superlativ: 9 hoteluri fastuoase din filme celebre

Reţeta unei pelicule memorabile? O distribuţie excelentă, un scenariu valoros şi… decoruri cu adevărat impresionante. Şi dacă vorbim despre decoruri fastuoase, atunci aceste 9 hoteluri de lux din jurul lumii s-au dovedit a fi alegeri cel puţin inspirate pentru regizori ca Woody Allen, Alfred Hitchcock sau Sofia Coppola, care au ales să își filmeze peliculele aici.

9 hoteluri fastuoase din filme celebre

Începem periplul nostru prin cele mai luxoase hoteluri ale lumii cu un film care a câştigat şi un Oscar la ediţia din 2012 a Premiilor Academiei Americane de Film: Midnight in Paris în regia lui Woody Allen. Filmată integral în Oraşul Luminilor, pelicula a adus în prim plan una dintre clădirile iconice ale Parisului, Le Bristol, celebrul hotel de 5 stele aflat chiar în inima Parisului, pe Rue du Faubourg Saint-Honoré.

Intră în galeria foto şi descoperă şi celelalte 8 hoteluri la fel de cunoscute din Cannes, New York, Tokyo sau Marrakesh, hoteluri care au fost folosite drept decoruri pentru unele dintre cele mai celebre filme ale tuturor timpurilor.

Suntem curioase: care este favoritul vostru? 

Foto: Northfoto, Hepta

Adriana Matei
contact@misshypewit.com