Les Films de Cannes à Bucarest: 8 avanpremiere românești pe care nu trebuie să le ratezi

Les Films de Cannes à Bucarest: 8 avanpremiere românești pe care nu trebuie să le ratezi

Doar 7 zile ne mai despart până la începerea celei de-a 9 ediție a Les Films de Cannes à Bucarest. Dacă veștile bune nu au încetat să apară și ne-au făcut din ce în ce mai nerăbdătoare să ajungem în sălile de cinema, iată că secțiunea Avanpremierele Toamnei include 8 titluri semnate de regizori români care au fost premiate la Berlin, Locarno sau Sarajevo iar acum urmează să își înceapă aventura pe ecranele românești. Le găsești pe toate în galerie.

8 avanpremiere românești pe care nu trebuie să le ratezi

Les Films de Cannes à Bucarest își propune să sprijine concret, începând cu această ediție, distribuția de film românesc sau în limba română prin acordarea unui suport de distribuție în valoare de 5000 de euro. Sprijinul este oferit de către DACIN SARA și Asociația Cinemascop și va fi acordat distribuitorului filmului.

Filmul câștigător va fi ales de către public – care este invitat să-și exprime preferințele prin vot, la finalul proiecțiilor. Câștigătorul va fi anunțat în cadrul ceremoniei de închidere a festivalului, duminică 28 octombrie, de la ora 18:00, la Cinema PRO.

În secțiunea Avanpremierele Toamnei au fost incluse opt titluri, dintre care va fi ales filmul câștigător. Proiecțiile vor avea loc în prezența regizorilor filmelor și a unor membri ai echipelor de filmare, care vor rămâne la final pentru discuții cu publicul.

Biletele au fost deja puse în vânzare, așa că îți recomandăm să nu mai stai pe gânduri! Biletele și rezervările, inclusiv cele pentru proiecțiile cu intrare liberă, sunt disponibile online prin Eventbook.ro și la casele de bilete ale cinematografelor.

Citește și: 6 regizori pe care trebuie să stai cu ochii

Citește și: 5 filme pe care trebuie să le vezi

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com