idei-pentru-valentines-day-diferit-

Idei pentru un Valentine’s Day diferit

Acea perioadă a anului este din nou aici și parcă nu îți mai surâde eterna combinație cină + film la cinema. Dacă îți dorești să petreci altfel Valentine’s Day dar nu ai idee cum să o faci, ne-am gândit noi la câteva alternative.

Black Hair – Nick Cave & PJ Harvey edition w/ Iulian Morar

Dacă ești în București pe 14 februarie, nu trebuie să ratezi evenimentul „Black Hair – Nick Cave & PJ Harvey edition” din clubul Control. În fiecare miercuri, Iulian Morar alege cu atenție piese shoegaze, lo-fi, dream-pop, chillwave, surf și rock’n’roll, însă această ediție este cu totul specială. Vei putea asculta piese din repertoriul lui Nick Cave și PJ Harvey, fără îndoială una dintre cele mai iconice și intense povești de dragoste ale tuturor timpurilor. Atunci când s-au îndrăgostit unul de celălalt în 1996, în timp ce filmau videoclipul pentru duetul „Henry Lee”, niciunul dintre ei nu avea idee cât de mult va ajunge să inspire povestea lor de dragoste de-a lungul timpului.

O incursiune în cele mai memorabile piese ale unor artiști incredibili, atât împreună cât și separat, de la care nu trebuie să lipsești.

Intrarea este liberă. Mai multe detalii despre eveniment aici.

nick-cave-pj-harvey-control-club-14-februarie

Un volum de poezie ține loc de bilet la filmul „Paterson

De Ziua Îndrăgostiților, Paterson, cel mai frumos film poetic, lansează o provocare inedită pentru îndrăgostiți. Cuplurile care vin la cinema cu o carte de versuri plătesc un singur bilet la avanpremiera filmului, care va avea loc pe 14 februarie, la Cinemateca Union din București, ora 19:00. Paterson, cea mai recentă producție a regizorului american Jim Jarmusch, va intra în cinematografele din România începând cu 16 februarie.

Caracterizată de critici ca fiind „…unul dintre cele mai luminoase filme ale lui Jim Jarmusch”, pelicula prezintă rutina unui șofer de autobuz (Adam Driver) îndrăgostit de soția sa Laura (Golshifteh Farahani), de poeziile lui William Carlos Williams și de orașul al cărui farmec îl descoperă în fiecare zi, la fiecare pas. În fiecare zi, șoferul de autobuz vede poezie, gândește poezie și scrie poezie. Spectatorul aude versurile și, în același timp, le vede scrise pe ecran. Le trăiește.

idei-pentru-valentines-day-diferit_

Degustare de brânzeturi

Înlocuiește bomboanele de ciocolată cu cel mai variat sortiment de brânzeturi produse manual/artizanal de la magazinul și bistro-ul de brânzeturi Mésange Fromagerie. Ba chiar vei avea șansa să deguști brânză Neufchatel în formă de inimă! Dacă te-am convins, îi poți găsi pe strada Tudor Ștefan, numărul 9, zona Dorobanți. Programul este de la 10 la 22 pentru magazin și de la 12 la 22 pentru bistro.

Iar dacă tot suntem la capitolul brânzeturi, Corks Cozy Bar împreună cu Mésange Fromagerie au pus la cale „BRIE MY VANTEWINE” unde ești invitat să descoperi mai multe relații fericite între brânză și vin. Detalii despre eveniment aici.

idei-pentru-valentines-day-diferit (5)

Jocurile, întotdeauna o idee bună

LASER TAG! Recunoaște, când a fost ultima oară când ai lăsat totul și te-ai jucat ceva? Încearcă o partidă de laser tag, în special dacă nu ai mai făcut-o până acum. În București, arene de laser tag poți găsi la AFI Cotroceni și la Unirea Shopping Center.

Dacă preferi ceva mai clasic, dă-i o șansă bowlingului!

idei-pentru-valentines-day-diferit

Faceți un maraton de filme!

Poți avea o seară reușită și fără să ieși din casă! Șansele sunt să aveți aceleași gusturi când vine vorba de filme, așa că de ce să nu vă uitați împreună la o trilogie? Star Wars, Indiana Jones, Lord of Rings sau The Godfather și cel mai comfortabil loc posibil din casă o sa fie de ajuns pentru un Valentine’s pe cinste.

idei-pentru-valentines-day-diferit

Luați un curs de gătit împreună!

Înscrie-te la un curs de gătit împreună cu persoana iubită! Sugestia noastră este „Mediterranean Winter” ținut de Artisan Cooking Classes, unde poți învăța cum să gătești caracatiță la grătar, risotto cu fruncte de mare și ravioli cu citrice! Cursul are loc pe 11 februarie de la ora 14:00, dar partea bună este că te poți perfecționa până pe 14 și apoi puteți repeta experiența la voi acasă, pregătind împreună o cină romantică.

idei-pentru-valentines-day-diferit

Mai ții minte atunci când..

Recreați-vă date-ul preferat! Te emoționezi de fiecare dată când treci pe lângă restaurantul unde v-ați întâlnit prima dată sau îți amintești cu drag de o întâlnire anume? De ce să nu te întorci în locul acela și să vă sărbătoriți dragostea?

idei-pentru-valentines-day-diferit

Relaxare, relaxare, relaxare!

Oferiți-vă un masaj – poți face o rezervare undeva sau poți păstra lucrurile la cel mai intim nivel: aprinde câteva lumânări parfumate și oferiți-vă unul celuilalt un masaj.

Un pachet la Spa poate funcționa la fel de bine!

idei-pentru-valentines-day-diferit

Concert Alina Eremia în Timișoara!

Și pentru că niciodată nu este prea târziu să sărbătorești Valentine’s Day, respectiv dragostea, pe 16 februarie, de la ora 19:00, Alina Eremia va concerta în Iulius Mall, Timișoara și nu trebuie să lipsești!

concert-alina-eremia-cluj-napoca-16-februarie

Foto: Shutterstock

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com