HipTrip Travel Film Festival: festivalul iubitorilor de cinema și călătorii

HipTrip Travel Film Festival: festivalul iubitorilor de cinema și călătorii

Iubitori de cinema și călătorii, pregătiți-vă pentru o adevărată aventură cinematografică! Aflat la cea de-a 5-a ediție, primul și singurul festival de film de călătorie din România, HipTrip Travel Film Festival, va avea loc anul acesta în perioada 11-14 octombrie 2018 la Cinema Elvire Popesco. 

Trei vârfuri / Three Peaks în deschiderea HipTrip Travel Film Festival 2018

HipTrip Travel Film Festival este un festival dedicat cinefililor dependenți de călătorii, precum și celor care caută inspirație pentru viitoare călătorii. Este un mod de a ne aminti că filmul în sine este o călătorie deschisă oricui, care ne poartă în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, prin viziunea cineaștilor care l-au creat.

Trei vârfuri / Three Peaks

În nord-estul Italiei, în munții Alpi, se află unele dintre cele mai dorite trasee montane, vânate de alpiniștii de pe întreg mapamondul. Grupul din Dolomiți intitulat Tre Cime este compus din unele dintre cele mai cunoscute vârfuri din Europa, cu siguranță și datorită faptului că fețele lor nordice fac parte din cele 6 cele mai grele fețe nordice din Alpi.

Acesta este locul în care a fost filmat Trei vârfuri / Three Peaks, cel de-al doilea film de lungmetraj al tânărului regizor berlinez Jan Zabeil, un răsfățat al juriilor festivalurilor de film internaționale.

Three Peaks aduce în discuție un subiect pe cât de sensibil, pe atât de ofertant: dificila integrare a copiilor dintr-o uniune anterioară într-un cuplu nou. Aaron și Lea sunt în vacanță în munți, împreună cu fiul ei, Tristan, de opt ani. Între Aaron și Tristan există complicitate, afecțiune, dar și distanță și suspiciune. În ciuda a doi ani de relație cu Lea, rolul lui Aaron nu este încă definit clar – devine un al doilea tată pentru Tristan sau va rămâne întotdeauna o entitate străină și contradictorie împotriva tatălui său adevărat? În vârful muntelui, încercările lui Aaron de a câștiga simpatia băiatului se transformă într-un joc de putere periculos.

Filmul va fi prezentat într-o proiecție unică la București, pe 11 octombrie, de la ora 20,00, la Cinema Elvire Popesco, în deschiderea celei de-a 5-a ediții HipTrip Travel Film Festival.

Urmărește trailerul mai jos:

Din line-up-ul festivalului mai fac parte filmele: Viața haotică a lui Nade Kadić (regia: Marta Hernaiz Pidal; 12 octombrie), Lup și oaie (regia: Shahrbanoo Sadat; 13 octombrie), Jimmie (regia: Jesper Ganslandt; 13 octombrie), Marlina Ucigașa, în patru acte (regia: Mouly Surya; 13 octombrie), Cléo & Paul (regia: Stéphane Demoustier; 14 octombrie), Azougue Nazaré (regia: Tiago Melo; 14 octombrie) și Mimoze (regia: Oliver Laxe; 14 octombrie).

Filmele incluse în programul Hip Trip Travel Film Festival nu aduc obligatoriu în prim-­plan o anumită destinație, ci ilustrează într-­o formă artistică ideile de „călătorie” și „explorare”, oferindu-­i spectatorului cea mai bună sursă de inspirație pentru a se transforma din turist în călător și explorator.

Cea de-a 5-a ediția a HipTrip Travel Film Festival va avea loc anul acesta în perioada 11-14 octombrie la Cinema Elvire Popesco. Biletele s-au pus în vânzare pe www.eventbook.ro. Mai multe detalii despre program, aici.

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com