De ce Sharp Objects nu va avea încă un sezon?
13490947
post-template-default,single,single-post,postid-13490947,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
De ce Sharp Objects nu va avea încă un sezon?

De ce Sharp Objects nu va avea încă un sezon?

Sharp Objects este o nouă miniserie marca HBO, care reușește să te țină în tensiune de la începutul până la sfârșitul fiecărui episod. Deși are un mare succes la public, Sharp Objects nu va mai fi reînnoit. Iată care este motivul. 

Miniseria Sharp Objects a avut un start extraordinar: peste 1,5 milioane de oameni au vizionat primul episod al serialului, astfel devenind cea mai vizionată premieră de pe HBO, record deținut până acum de Westworld, care a avut premiera în 2016.

Serialul este bazat pe cartea cu același nume semnată de Gillian Flynn, cea care ne-a dat și bestsellerul Gone Girl (dacă încă nu ai citit cartea sau nu ai văzut prestația magistrală a lui Rosamund Pike în filmul regizat de David Fincher, lasă tot ce faci acum și pune-te pe treabă). Miniseria Sharp Objects este regizată de Jean-Marc Vallée, cel care a semnat regia și pentru primul sezon din Big Little Lies și o are în rolul principal pe Amy Adams. Dacă mai ai nevoie de dovezi pentru a trece acest serial pe listă, află că Stephen King, maestru literaturii horror, a avut numai cuvinte de laudă despre cartea Sharp Objects. 

Acțiunea miniseriei se învârte în jurul jurnalistei Camille Preaker (Adams), care se întoarce în orășelul natal Wind Gap, Missouri, pentru a investiga morțile ciudate a două fete. În același timp, Camille se luptă și cu propriile ei probleme de sănătate mintală; înainte de a începe investigația crimelor, ea a fost spitalizată după un episod delirant care a culminat cu autoagresiune – ea și-a scrijelit pe piele diverse cuvinte halucinante. Întoarsă în orașul natal, ea trebuie să se confrunte cu mama ei (personaj interpretat de Patricia Clarkson), dar și cu sora vitregă, două persoane pe care le-a evitat ani de zile.

Patricia Clarkson, interpreta Adorei, mama lui Camille Preaker, a declarat într-un interviu că „Sharp Objects este un serial foarte întunecat, iar întunecat e un cuvânt prea blând.”

De ce Sharp Objects nu va avea încă un sezon?

Așa cum și adaptarea pentru televiziune a cărții Big Little Lies, scrisă de Liane Moriarty, s-a bucurat de un așa mare succes că s-a decis prelungirea lui cu încă un sezon, ne-am gândit că acest lucru se va întâmpla și cu Sharp Objects. Totuși acest lucru nu se va întâmpla.

Într-un interviu acordat publicației Deadline, Casey Bloys, director de programe la HBO, a mărturisit că Sharp Objects se va încheia odată cu apariția celui de-al optulea episod datorită premisei sale halucinante. În plus, Bloys a subliniat faptul că pe toată perioada filmărilor Amy Adams a rămas în pielea personajului ei, ceea ce a consumat-o foarte mult: „spre deosebire de Big Little Lies, unde toate vedetele au vrut să se întoarcă pentru al doilea sezon, Sharp Objects este un serial foarte întunecat. Amy nu mai vrea să intre niciodată în pielea lui Camille și nu pot să o învinovățesc pentru asta, personajul ăsta este mult de dus pentru o actriță. Așa că nu sunt planuri pentru un al doilea sezon. Suntem mulțumiți ca Sharp Objects să rămână doar o mini serie.“

Conform Entertainment Tonight, Amy Adams a spus că personajul a chinuit-o: „am suferit de insomnie și anxietate și în final am realizat că nu erau ale mele. Erau ale lui Camille.“

 

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro