reese witherspoon time's up hbo diferente salarii actori

Datorită lui Reese Witherspoon, HBO a modificat salariile actorilor

Canalul de televiziune a anunțat că a modificat toate salariile actorilor care joacă în producții HBO pentru a nu mai exista diferențe între sumele pe care le primesc actorii. 

Mișcarea Time’s Up a avut ecou! HBO a anunțat că a modificat toate salariile actorilor care joacă în producțiile canalului de televiziune pentru a nu mai exista diferențe între sumele pe care le primesc actorii. Acest lucru a venit ca un rezultat direct al mișcării Time’s Up, dar și datorită încurajărilor din partea lui Reese Witherspoon, care joacă într-una din producțiile HBO, serialul Big Little Lies. 

Într-un interviu acordat The Hollywood Reporter, Casey Bloys, președintele de programe de la HBO, a declarat că toată conducerea s-a uitat la diferențele salariale ale actorilor și a reparat fiecare discrepanță pe care a găsit-o în producțiile lor, astfel că salariile actrițelor au fost aduse la același nivel cu cele ale omologilor masculini. Casey a spus că Reese Witherspoon este de lăudat pentru aceste schimbări din interiorul companiei.

„Unul dintre lucrurile pe care le-am făscut recent a venit în urma mișcării Time’s Up și a unor conversații avute cu Reese, care se află în fruntea mișcării. Am trecut prin toate show-urile noastre și ne-am asigurat că nu există diferențe necorespunzătoare în salarii, iar acolo unde am găsit le-am corectat pentru ca de acum înainte să nu mai existe. Este un rezultat direct al mișcării Time’s Up”, a spus președintele de programe de la HBO. Acesta nu a dat niciun exemplu de serial pentru care a fost necesară corectarea diferențelor salariale. Bloys a adăugat că experiențele actorilor vor conta în continuare atunci când se vor decide salariile, dar dacă vor fi diferențe mari între sume conducerea va investiga și va reevalua acest lucru.

Mișcarea celor de la HBO vine la scurtă vreme de la izbucnirea unui sandal la Netflix. În cadrul unei conferințe INTV din Ierusalim, producătorii serialului The Crown au confirmat că Matt Smith, actorul care a jucat rolul Prințului Philip în primele două sezoane ale serialului, a fost plătit mai bine decât Claire Foy, actrița care a avut rolul Reginei Elisabeta a II-a. Conform celor de la Variety, producătorii serialului au declarat că salariul mai mare al lui Smith era direct legat de statutul său de „star”, care a crescut în timpul celor patru ani cât a fost protagonistul iubitei serii britanice Doctor Who.

Ulterior, producătorii serialului au făcut o declarație prin care și-au cerut public scuze actorilor implicați fără voia lor în acest scandal. „Vrem să ne cerem scuze atât lui Claire Foy, cât și lui Matt Smith, amândoi actori extraordinari și prieteni, care s-au trezit în mijlocul unui scandal în media fără a avea vreo vină. Ca producători ai serialului „The Crown”, noi cei de la Left Bank Pictures suntem respnsabili de bugete și salarii; actorii nu știu cine ce salariu primește și nu pot fi acuzați drept responsabili pentru salariile pe care le primesc colegii lor”, au spus cei de la Left Bank.

Producătorii serialului The Crown au promis că lucrurile se vor schimba în sezoanele următoare. „Nimeni nu va fi plătit mai mult decât Regina.”

Foto: Hepta

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro