Dacă mergi la concerte, trăiești mai mult

Dacă mergi la concerte, trăiești mai mult!

Zi de zi suntem bombardați cu sfaturi și idei care promit să dețină soluția supremă pentru cum să ne trăim din plin viața. De la a fi recunoscător pentru ceea ce ai și a îți împărți viața cu persoana potrivită, la a avea un job lipsit de stres și momente cât mai dese de relaxare, soluțiile sunt destule, însă uneori dificil de pus în practică. Ei bine, iată că există și o variantă mai simplă și aceea este să mergi din când în când la câte un concert!

Mersul la concerte îți va prelungi viața

Da, se pare că soluția merge mână-n mână cu trupa ta preferată. Conform unui studiu realizat de Patrick Fagan, lector la Universitatea Goldsmith, împreună cu O2, cel mai mare lanț de săli de concerte din Marea Britanie, mersul regulat la concerte îți poate prelungi viața considerabil.

Studiul arată că 20 de minute petrecute la un concert, pot oferi „o creștere a senzației de bunăstare de până la 21%”. Ba mai mult, acest lucru „îți poate prelungi viața chiar cu 9 ani”.

„Studiul nostru a arătat impactul incredibil pe care îl au concertele asupra sănătății, fericirii și a stării generale de bine, cheia fiind participarea regulată sau o dată la două săptămâni la un concert live.” a explicat Fagan.

În vederea obținerii rezultatelor pentru acest studiu, subiecții au luat parte la testări psihometrice și cardiologice, în timp ce derulau activități cu efecte pozitive asupra sănătății lor, precum mersul la concerte, plimbatul câinelui sau ședințe de yoga. Rezultatele au arătat că cei care au luat parte la concerte au avut o creștere de 25% în ceea ce privește respectul de sine și apropierea de ceilalți, dar și o stimulare mentală de 75%.

În 2013, un studiu din Finlanda a arătat că participarea copiilor la orele de muzică duce la un nivel crescut al performanțelor școlare. Un alt studiu condus de echipa Universității Missouri a arătat că muzica voioasă are un efect pozitiv semnificativ asupra sănătății.

„Punând laolaltă toate descoperirile noastre făcute împreună cu cercetătorii de la O2, am ajuns la concluzia că mersul la concerte de două ori pe lună, poate aduce aproximativ un deceniu în plus vieților noastre” a mai adăugat Patrick Fagan.

Așa că ce moment mai bun de pus în practică decât vara aceasta?

Foto: Shutterstock

 

 

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com