Dictaphone concertează pe 25 martie în Club Control

Concert Dictaphone pe 25 martie în Club Control

Formația germană Dictaphone va concerta la București duminică, 25 martie, de la ora 20 la Control Club, în cadrul Avant Sessions, o nouă serie de evenimente organizată de Liveland și Control Club.

Dictaphone deschide seria Avant Sessions, la Control Club

Înființat la sfârșitul anilor ’90, la Berlin, Dictaphone este proiectul multi-instrumentistului Oliver Doerell, originar din Bruxelles. În 2000, acestuia i s-a alăturat berlinezul Roger Döring, cei doi împărtășind pasiunea pentru muzica belgiană din anii ’80. În anii ce au urmat, duo-ul a înregistrat, alături de alți muzicieni invitați, ca Stephan Wöhrmann (SWOD) sau Malka Spigel (Minimal Compact), albumele m.= addiction (2002), Nacht (2004) și Vertigo II (2006), la prestigioasa casă de discuri City Centres Offices (Boomkat, Modern Love).

În 2009, în formație a fost cooptat violonistul Alex Stolze. În această formulă, Dictaphone a concertat în peste 20 de țări, participând la festivaluri ca Mutek, Transmediale, Unsound, Benicassim și altele. Cel mai recent album al trupei, APR 70, a fost lansat la finalul anului trecut, de label-ul Denovali.

Noul release a fost compus și produs timp de trei ani, de membrii Dictaphone: Oliver Doerell (electronics, bas, chitară), Roger Döring (saxofon, clarinet) și Alex Stolze (vioară). În APR 70, bucățile instrumentale, de jazz, se îmbină cu ritmurile hipnotizante și layer-ele electronice pentru a crea aranjamente complexe ce pot fi soundtrack-ul perfect pentru zilele tulburi și nopțile senine deopotrivă, ca o nouă încarnare sau chiar definiție a purității.

Evenimentul Avant Sessions : Dictaphone live este organizat de Control Club si Liveland.

LIVELAND este o platformă dedicată proiectelor artistice concentrate pe zona muzicală, al cărei scop este să producă o renaștere culturală și să ofere suport educațional, social și să dea startul unor inițative ecologice.

Evenimentele LIVELAND își propun să pună în lumină muzica de calitate, filmele și arta vizuală și să aducă în prim plan artiști importanți și reprezentații incredibile.

Mai multe detalii aici.

Foto: Denovali Records

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com