Cele mai controversate filme de la Cannes

Cele mai controversate filme de la Cannes

Festivalului de Film de la Cannes nu îi este teamă de controversă și ne arată acest lucru de șapte decenii încoace. Dacă am trecut deja prin cele mai mari scandaluri din istoria festivalului, nu ne rămâne decât să descoperim (și desigur, să vizionăm) cele mai controversate filme de la Cannes de până acum. 

Cele mai controversate 10 filme de la Festivalul de Film de la Cannes

Cea de-a 71-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes are loc între 8 și 19 mai 2018.

The Picture Book” (Jean-Luc Godard), „BlacKkKlansman” (Spike Lee) și „Everybody Knows” (Asghar Farhadi) sunt câteva dintre filmele pentru care publicul de la Cannes este cel mai entuziasmat (și de care cu siguranță că vei fi și tu). În urmă cu ceva timp, festivalul a anunțat că ediția din 2018 se va deschide cu premiera internațională a filmului „Everybody Knows” în regia lui Asghar Farhadi. Protagoniștii primei drame în limba spaniolă a regizorului sunt Penélope Cruz și Javier Bardem.

Solo: A Star Wars Story” în regia lui Ron Howard va rula în premieră la Cannes în afara competiției, alături de „Le Grand Bain”, regizat de Gilles Lellouche.

Dacă în rândul regizorilor aflați în competiția oficială a festivalului numărul femeilor este foarte mic (mai precis, doar trei regizoare), la ediția de anul acesta, femeile vor domina juriul Festivalului de Film de la Cannes, prezidat de actrița Cate Blanchet. Printre personalităților care vor face parte din juriul celebrului festival se numără Ava DuVernay, Khadja Nin, Léa Seydoux și altele.

Intră în galerie și află totul despre cele mai controversate filme de la Cannes.

Foto: Hepta, Northfoto

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com