cele-mai-bune-filme-de-oscar-din-toate-timpurile

Cele mai bune filme de Oscar din toate timpurile

În așteptarea și sărbătorirea celei de-a 90-a ediție a galei de decernare a premiilor Oscar, am făcut o retrospectivă a celor mai bune filme de Oscar din toate timpurile. 

Premiile Oscar au fost întotdeauna pline de controverse: de la cine ar fi trebuit să câștige în defavoarea cui, la cine ar fi trebuit să fie nominalizat și cine nu. Nu putem să omitem faptul că un regizor precum Alfred Hitcock nu a câștigat niciodată premiul pentru „Cel mai bun regizor” în timpul vieții, că filmul „Citizen Kane” nu a primit niciodată trofeul pentru cel mai bun film sau că un film ca „Saving Private Ryan a pierdut în favoarea lui „Shakespeare In Love”.

Intră în galerie pentru a afla alegerile noastre pentru cele mai bune filme de Oscar din toate timpurile.

Ediția cu numărul 90 a galei de decernare a premiilor va avea loc pe 4 martie, la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles, începând cu ora 01:30 (ora României).

A fost un an variat și plin de surprize pentru cinematografie și cu siguranță ne așteaptă mult mai multe și în seara ceremoniei.

Anul acesta printre cei nominalizați la Oscar sunt atât veterani ai Hollywood-ului, cât și nume care caută să se afirme. Regizorii nominalizați în anii trecuți precum Christopher Nolan, Joe Wright, Paul Thomas Anderson și Steven Spielberg au revenit cu producții ca „Dunkirk” care a adunat opt nominalizări, „Darkest Hour” și „Phantom Thread” cu câte șase nominalizări fiecare sau „The Post” cu două nominalizări.

Foto: Northfoto, Hepta

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com