blue-monday-cea-mai-deprimanta-zi-an-cum-sa-rezisti

Blue Monday: cea mai deprimantă zi a anului și cum să îi reziști

Pregătiți-vă! Astăzi este cea mai deprimantă zi a anului. Din fericire, avem câteva idei despre cum să îi reziști și să o închei în cel mai plăcut mod posibil.

Blue Monday sau lunea cea tristă, este numele dat unei zile din ianuarie (a treia zi de luni, mai precis) care se presupune a fi cea mai deprimantă zi din an. Conceptul și explicația din spatele lui, vin din partea unei agenții de turism, Sky Travel, care în 2005 a făcut un studiu în urma căruia a “descoperit” formula care determină cea mai deprimantă zi.

Acest studiu însă, nu este unul științific, fiind mai mult o campanie de marketing, dar una foarte bună care este tratată cu multă considerație an de an.

Chiar și așa, este un bun prilej să te răsfeți un pic! Noi ne-am gândit la câteva lucruri care o să te facă să zâmbești.

  • Citește cărțile celui mai de seamă expert în fericire, danezul Meik Wiking:Mica enciclopedie Hygge. Rețeta daneză a fericirii” și „Mica Enciclopedie Lykke. În căutarea celor mai fericiți oameni din lume”, ambele apărute la editura Litera.

blue-monday-cea-mai-deprimanta-zi-an-hygge-lykke

  • Nu vei da greș niciodată cu rețeta clasică de leneveală în pat + Netflix. Recomandarea noastră: ultimul serial apărut pe platforma de streaming, o comedie neagră englezească, bazată pe seria de benzi desenate cu același nume „The End of the F***ing World”. James este un adolescent care are impresia că este psihopat, și din plictiseală se decide să ucidă un om. Ca victimă își alege o colegă cu care fuge de acasă, dar crima pe care și-o propusese, se transformă într-o idilă.

  • Mergi la cinema! Astăzi ai de ales între Wonder (Julia Roberts, Jacob Trembley, Owen Wilson), Molly’s Game (Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner), The Greatest Showman (Hugh Jackman, Michelle Williams, Zac Efron) sau Happy End (Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant, Mathieu Kassovitz).
  • Caută pe serviciul de streaming preferat, noua piesă de la Rhye, Song for you, și ascultă și restul pieselor recomandate pornind de la ea.

  • Ia cina într-un loc special (și comandă-ți și desert)!
  • Nu lăsa finalul zilei să te găsească altfel decât în cada plină cu spumant de baie, înconjurată de lumânărele și un pahar de vin!

Cea mai fericită zi din an, pe de altă parte, este cândva între 18 și 24 iunie, dar pentru tine poate veni mai devreme!

 

Foto: Shutterstock, litera.ro

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com